pompoensoep recept

Pompoensoep

Pompoensoep en herfst gaan in mijn ogen goed samen. Nu het herfstseizoen volop bezig is, is dat voor mij het ideale moment om zelf soep te bereiden. Eén van mijn favoriete soepen is bv. deze pompoensoep.

Soep is ook ideaal om je dagelijkse portie groenten binnen te nemen.

  • Dit recept is budgetvriendelijk en is gemakkelijk te bereiden.

 

Recept: Pompoensoep

Ingrediënten:
  • pompoen 400 g
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1L groentenbouillon (gebruik 1L water en 2 bouillonblokjes)
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

 

Bereiding:
  1. Schil een pompoen met een dunschiller en verwijder de pitten met een lepel. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Pel de tomaat (dit kan je bv. doen door het 10 sec in kokend water te leggen. Zo komt de pel er gemakkelijker af) en verwijder de pitjes. Snij in fijne stukjes.
  3. Snipper de ui en de knoflook. Snij in fijne stukjes.
  4. Warm een grote kom op het vuur en verhit wat olijfolie.
  5. Fruit de ui en knoflook glazig.
  6. Doe er vervolgens de pompoen en tomaat bij.
  7. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat even stoven.
  8. Overgiet de groenten met de bouillon (1L water + 2 blokjes groentenbouillon) en laat 20 minuten koken.
  9. Mix de soep met een staafmixer.
  10. Serveer er eventueel wat room bij.
  11. Enjoy!

 

pompoensoep recept

 

Voedingswaarden:
Pompoensoep per portie hele pan
Calorieën 97,5 kcal 390 kcal
Koolhydraten 12,8 gr 51 gr
Vetten 4,8 gr 19 gr
Eiwitten 2,5 gr 10 gr

 

Liefs,
Debby ♥

[print-me]

 

meer soep recepten

Lekker recept? Je kunt Debby volgen op Instagram en Facebook!

 

 

 

Tags:
, ,
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.