12 okt POMPOEN SOEP MET WORTEL
Het pompoen seizoen is weer geopend hoor! Zijn jullie ook zo dol op pompoen? Nu de dagen wat kouder worden maak ik ook vaker een soepje als lunch. Lekker warm. Ik maakte deze keer voor Gymjunkies pompoen soep met wortel!
WAT HEB JE NODIG (voor 5 porties)?
- 600 gram wortelen
- 650 gram pompoen (is ongeveer 3/4 flespompoen)
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 el tijm
- 2 bouillon blokjes
- heet water
- (kokos)olie om in te bakken
HOE MAAK JE HET?
- Maak de pompoen en wortels schoon en snijd ze in stukken. Hoe kleiner de stukjes hoe sneller ze gaar zijn!
- Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit daarin de knoflook en uien.
- Voeg vervolgens de stukjes pompoen en wortel toe en roer even door.
- Vul de pan met heet water zodat de groenten net onder water staan (zo blijft de soep lekker dik) en voeg de bouillon blokjes toe.
- Laat de soep zachtjes doorkoken totdat de pompoen en wortel zacht zijn geworden. Nu kan je de soep gaan pureren.
- Voeg de tijm toe en wat zout en peper (of evt. andere kruiden) naar smaak. De soep kan je gemakkelijk in porties invriezen.Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan gewoon wat water toe!
VOEDINGSWAARDE:
Pompoen soep | per portie | hele pan |
Calorieën | 147,2 kcal | 736 kcal |
Vetten | 2,4 gr | 12 gr |
Koolhydraten | 27,6 gr | 138 gr |
Eiwitten | 3,8 gr | 19 gr |
Liefs, Lindsey
Je kunt Lindsey volgen op Facebook, Instagram en haar eigen blog!
Gezond eten en je doelen behalen? Dat kan nog makkelijker met FitChef! Duidelijke uitleg en heerlijke recepten. Klik hier als je meer informatie wilt.
Geen reactie's