Pompoen koeken recept thalita martens

Pompoen koeken (eiwitrijk)

Het pompoen seizoen staat weer voor de deur. Ik heb mijn eerste oranje exemplaar al gekocht. En daar maakte ik deze lekkere koeken van. Prima als ontbijt of tussendoortje. Uiteraard m├ęt extra eiwitten.

 

WAT HEB JE NODIG:
  • 2 rijpe bananen
  • 180 gram pompoen puree (dit kan je zelf gemakkelijk maken)
  • 200 gram havermout
  • 2 scheppen eiwitpoeder white chocolate (of vanille, banaan etc)
  • Snuf kaneel
  • Snuf zout
  • ┬Ż zakje bakpoeder
Pompoen koeken recept thalita martens

 

HOE MAAK JE HET:
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Vermaal de havermout tot meel en doe dit meel in een kom samen met de eiwitpoeder, kaneel, zout en bakpoeder. Roer even door.
  • Blendeer ondertussen de bananen in de keukenmachine of blender.
  • Giet dit bij de droge ingredi├źnten en voeg ook de pompoenpuree toe. Roer door totdat er een stevig deeg ontstaat. Deze mag wat nat blijven.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Maak bolletjes van het deeg en druk uit in dikke koeken. Deze plaats je in het midden van het bakblik.
  • Bak gaar in 10-12 minuten (let op; dit gaat heel snel!)
  • Smakelijk eten!

 

Pompoen koeken recept thalita martens

 

VOEDINGSWAARDEN:
8 pompoen koeken per koek
Calorie├źn 155,2 kcal
Vetten 1,9 gr
Koolhydraten 26,5 gr
Eiwitten 6,9 gr

 

Je kunt Thalita volgen via Facebook en Instagram!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.