ongevraagde meningen

ONGEVRAAGDE MENINGEN VAN ANDEREN

We hebben het vast allemaal wel eens meegemaakt. Ongevraagde meningen krijgen.. Het lijkt alsof sommige er gewoon van houden om ongevraagd hun mening te geven. Mensen die iedereen ‘helpen’ door te vertellen wat ze zouden moeten doen. Dit zijn het soort mensen die hun mening geven alsof het een absolute waarheid is. En ze gebruiken vrijwel altijd een neerbuigende, kritische toon.

Het is duidelijk dat je altijd op de verkeerde jongens valt. Ik zeg dit voor je eigen bestwil. Zet dat idee gewoon uit je hoofd, want het is te veel voor jou. Deze dingen overkomen jou omdat je geen persoonlijkheid hebt…”  “Wat ben je aangekomen.” “Kijk eens wat vrolijker” En dit zijn misschien nog milde meningen. Ik heb vaak genoeg in mijn omgeving ergere opmerkingen voorbij horen komen.

Velen van ons hebben dit soort dingen wel eens gehoord. Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel we het recht hebben om onze mening te geven, het verkeerd is om het te gebruiken om iemand te kwetsen, te vernederen of op hen neer te kijken. En vaak is het zo dat de mensen die die meningen geven er zich niet bewust van zijn. We moeten ook bedenken dat meningen slechts persoonlijke uitingen zijn. Het zijn gewoon spiegelingen van de emotionele en cognitieve wereld van de mensen die ze uitzenden.

De ergste fout die mensen kunnen maken is geloven in het misleiden van hun eigen meningen. Want er is geen slechtere onwetendheid dan wanneer iemand begint te denken dat zijn persoonlijke beoordelingen waarheden zijn. Wanneer iemand zijn mening over ons geeft, doet hij dat vanuit zijn persoonlijke realiteit, ervaring en waarden. Alles hieraan is nog steeds normaal, het is te verwachten, en ik begrijp het. Maar we kunnen hieraan ook iets toevoegen. Dat wil zeggen dat er mensen zijn die alleen maar waarnemen wat ze willen zien. Mensen die alleen observeren van bepaalde kanten en een mening hebben die van te voren al vaststaat.

Dit alles verklaart waarom bepaalde mensen hun persoonlijke kijk toepassen bij het maken van conclusies die zo twijfelachtig zijn als: ‘Vrouwen zijn van nature zwak’. Of: ‘Kinderen hebben een vaste hand nodig om te leren’. Dus we moeten heel voorzichtig zijn met mensen die hun mening gebruiken alsof het een unieke, exclusieve en absolute waarheid is. Want niets omschrijft iemand zoals de reacties die hij uit.

WEES LIEVER VOOR ELKAAR!

Aan de andere kant, heb je waarschijnlijk wel eens gezien dat iemand die deze zo zeker is van zijn mening dat hij/zij er niet aan twijfelt zelf de neiging heeft om zeer negatief te reageren op de meningen van anderen. Dit soort mensen kunnen het zelfs zien als een persoonlijke aanval als we proberen om hun een argument te geven. Ze zullen dit niet accepteren of ernaar luisteren, omdat het mentaal denkpatroon erg sterk is.. We kunnen en moeten allemaal onze mening geven over wat we willen. Maar we moeten dit wel op een respectvolle manier doen, niet op een beledigende of kleinerende manier.

“Laat anderen je niet kwetsen met wat je echt pijn doet.”

Laten we leren om onszelf een beetje los te maken van onze meningen en te stoppen met oordelen. Op deze manier kunnen we zien wat er nog meer is. Laten we onze vriendin bijvoorbeeld niet vertellen dat de jurk die ze draagt verschrikkelijk is. Het is onaardig en onnodig om dit soort dingen ongevraagd te zeggen. Het is veel leuker om iets aardigs te zeggen zodat je ook positiviteit terug krijgt!

Je kunt deze drie zinnetjes toepassen:

  • Weet je zeker dat wat je gaat zeggen waar is?
  • Is wat je gaat zeggen goed?
  • Is de mening die je gaat uiten nuttig voor die persoon?

Als het antwoord op deze drie vragen ja is, kun je ervoor kiezen om je mening te uiten. In dit geval geef je je mening om je relatie te verbeteren, respect te versterken en sterkere relaties te creëren.

Lief en positief zijn kost je niets én het levert je juist aan het einde van de dag meer op! ❤

Liefs, Valesca

Je kunt mij volgen via Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

gezond afvallen gymjunkies

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.