OM EEN BEEST TE WORDEN, MOET JE ALS EEN BEEST TRAINEN: ZO TRAINT ANTHONY JOSHUA!

Groot, sterk, snel, fit: allemaal hebben we onze manieren om te overleven in de gym. Maar zij die hun leven rond professionele topsport hebben gebouwd, weten wat er echt gevraagd wordt om het maximale uit je lichaam te halen. Als het gaat om de combinatie van kracht, snelheid en uithoudingsvermogen is er geen beter voorbeeld dan bokser Anthony Joshua.

Voor zowel gymliefhebbers als boksliefhebbers is Anthony Joshua een absolute held. De Britse bokser is naast een ongeslagen wereldkampioen met een aantrekkelijke stijl die daarnaast ook nog eens een sympathiek voorkomen heeft (niet onbelangrijk in de glamourwereld van het topboksen).

Maar wat het uiteraard uiteindelijk allemaal om draait zijn de prestaties. En om altijd optimaal te kunnen presteren, traint Anthony Joshua als een beest. Hoewel hij, zoals alle boksers, traint op snelheid, kracht, evenwicht, conditie en explosiviteit, zijn er bepaalde facetten in de training van Anthony Joshua die ervoor zorgen dat hij gedurende een boksgevecht de hele wedstrijd lang zijn eigen lichaam controleert, zonder volledig uitgeput te raken. Enkele tips:

Lichte(re) gewichten

Wie gaat voor een stevig gespierd lichaam kan ervoor kiezen om bij het doen van krachttraining gebruik te maken van zwaardere gewichten. Maar de reden dat Anthony Joshua met name zijn benen met lichtere gewichten traint is omdat op die manier alle spieren in het been worden belast, zeker bij het volgen van de stappen hieronder.

anthony joshua, trainen

Bron: Pexels

Veel herhaling

Door oefenen veel te herhalen, worden spieren steeds langduriger belast, waardoor het uithoudingsvermogen van Anthony Joshua alleen maar toeneemt. Dat loont, zeker in de bokswereld: als je kijkt naar de lijst met uitslagen van de jonge wereldkampioen – allemaal ongeslagen – en daarbij kijkt naar hoe lang de partijen van Joshua telkens duurden, dan is het duidelijk dat uithoudingsvermogen, verkregen door oefeningen veelvuldig te herhalen, een rol speelt in zijn succes. Dat succes wordt erkend door experts: zo geven bookmakers Anthony Joshua de absolute favorietenstatus voor zijn (onbevestigde) aankomende gevecht tegen Deontay Wilder, waar mensen die graag een wedje leggen op boksen odds van 21/50 zien.

Langzaam tempo

Bij het gros van de oefeningen die Anthony Joshua doet, voert hij de oefeningen langzaam uit. Hoewel altijd wordt aangeraden oefeningen langzaam uit te voeren, bijvoorbeeld om je ervan te verzekeren dat je ze correct uitvoert, doet hij dit wederom om zijn uithoudingsvermogen te verbeteren en de spieren maximaal onder druk te zetten. Overigens is het belangrijk te onthouden dat ze niet té langzaam moeten worden uitgevoerd.

Bron: Pexels

Training in zand

In zand trainen: je zal niet de eerste zijn die het doet. Naar het voorbeeld van Rocky Balboa, maar ook naar het voorbeeld van talloze andere sporters (waaronder Anthony Joshua dus) is trainen in zand voor veel oefeningen – bijvoorbeeld evenwichts- en explosiviteitsoefeningen – iets wat je zeker moet overwegen. Je gewrichten worden er mee gespaard, je conditie gaat ervan omhoog en de intensiteit van je oefeningen wordt ook hoger. Aan de slag dus!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.