nieuwe blogger rens van steenbruggen

NIEUWE BLOGGER: RENS

Hey hoi! Mijn naam is Rens van Steenbruggen en ik maak sinds kort deel uit van het team bloggers van Gymjunkies! Super gaaf natuurlijk en ik kan niet wachten om elke maand iets met jullie te delen over verschillende onderwerpen in het kader van training en voeding.

Na het afronden van mijn havo ben ik de hbo-opleiding Integrale Veiligheid gaan volgen. Vorige maand ein-de-lijk afgestudeerd! Naast mijn passie voor het helpen van anderen en het werken aan veiligheid heb ik een aangeboren liefde voor eten. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik een aantal jaren geleden last van overgewicht had…

Verder vind het ik het onwijs gaaf om nieuwe dingen te ontdekken; reizen is dan ook iets wat ik heel graag doe. Het afgelopen jaar ben ik naar Kroatië, Thailand en Amerika geweest. Iedereen start ergens… Dit vind ik altijd het mooiste aan de ‘lifestyle’. Iedereen begint ergens, op een bepaald moment, met een bepaalde reden en een bepaalde ambitie.

 

EETDAGBOEKJE RENS VAN STEENBRUGGEN

 

VAN OVERGEWICHT NAAR FIT

Ik benoemde net al even dat ik last heb gehad van overgewicht. Toen ik een jaar of 14 was, woog ik rond de 75 kg en was zeker niet happy in mijn eigen lichaam. Dit is een gevoel wat je zeker niet zelfverzekerd maakt en niet lang hierna besloot ik om meer te gaan sporten. Ik deed op dat moment al zo’n 8 jaar aan voetbal en ben hiernaast begonnen met hardlopen.

Alhoewel ik destijds vrij weinig wist over voeding ben ik hier wel op gaan letten. Zo at ik bijvoorbeeld minder snoep en ben ik gestopt met het drinken van frisdrank. Ongeveer 5 jaar later zette ik voor het eerst voet in de sportschool, and the rest is history. Nee grapje, maar ik ben dus op mijn 19e begonnen met trainen en doe dat nu ongeveer 3,5 jaar.

Waarschijnlijk ben ik niet de enige, maar het eerste jaar deed ik maar wat. Beetje kip met broccoli hier, chest en biceps daar. Benen trainen? Niet nodig, ik zit op voetbal! Snel even een shake nemen na het trainen, want ja, anders mis je dat ó zo belangrijke ‘anabolic window’! Geloof het of niet, maar ondanks deze start begon ik wel resultaat te zien en raakte ik meer geïnteresseerd in training en voeding.

 

ZELFDE GEWICHT

Een aantal jaren en leg days verder begin ik eindelijk door te krijgen hoe het allemaal werkt en neemt mijn enthousiasme alleen maar toe! Misschien leuk om te weten is dat ik aan het eind van mijn cut van dit jaar even zwaar woog als op het moment dat ik overgewicht had, en de keus maakte om meer te sporten. Op onderstaande foto is mijn transformatie te zien! Links, 14 jaar met een gewicht van 75 kg. In het midden, 18 jaar met een gewicht van 65 kg. Tot slot, op de rechter foto, 22 jaar met een gewicht van 75 kg.

nieuwe blogger rens van steenbruggen

 

HOE VERDER?

Vorige maand ben ik begonnen aan een nieuwe fase van spieropbouw. In mijn geval een ‘lean bulk’. Dit houdt in dat ik licht boven mijn calorieonderhoud zit om de groei van spiermassa te stimuleren en dat van vetmassa te beperken. Ik ben nu een maandje onderweg, eet 3200 kcal per dag en mijn trainingen gaan goed. Het plan is om in deze lean bulk te blijven voor ongeveer 1,5 tot 2 jaar. Dit lijkt wat lang, maar het bouwen van massa kost nu eenmaal tijd.

Verder blijf ik lekker actief op social media, gooi ik wat foto’s online, deel ik wat recepten en schrijf ik hier en daar een blog. En wat betreft mijn carrièreplanning; ik heb al iets op het oog, maar dat hou ik nog even stil. Integriteit en betrouwbaarheid zijn namelijk belangrijke eigenschappen in het werkveld van een Integraal Veiligheidskundige!

Voor degene die het nog niet wisten: ik heb al drie keer eerder een blog geschreven voor Gymjunkies. De eerste ging over een fullbody routine die ik destijds volgde, de tweede is een eetdagboekje en de laatste is vorige week online gekomen en gaat over flexibel diëten. Ook wel ‘If It Fits Your Macros’ (IIFYM) genoemd. Nog niet gelezen? Check ze dan zeker even en de volgende zien jullie vanzelf wel verschijnen!

Wil je meer van Rens zien? Je kunt hem volgen op Instagram!

 

Gezond eten en je doelen behalen? Dat kan nog makkelijker met FitChef! Duidelijke uitleg en heerlijke recepten. Klik hier als je meer informatie wilt.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.