03 dec Muffins met chocolade & kaneel
Sinterklaas is in aantocht en dat wil zeggen dat we weer ongegeneerd mogen snoepen en zondigen. Daarom heb ik onlangs een heerlijk tussendoortje gemaakt, namelijk muffins met chocolade chips en een vleugje kaneel. De muffins zijn vol van smaak en smeuïg van textuur.
Recept voor 12 muffins
Droge ingrediënten
- 300 gram (spelt)bloem
- 150 gram suiker ( of een suiker vervanger)
- 4 tl. bakpoeder
- 1/2 tl. zout
- 2 tl. kaneel
- 1,5 tl. vanillepoeder
Natte ingrediënten
- 2 eieren
- 200 ml. melk
- 100 ml. neutrale olie
- 1,5 tl. vanille extract (indien je geen vanillepoeder gebruikt)
Voor de vulling
- 150 gram chocolade chips of pure chocolade stukjes
Wat heb je nodig?
- muffin bakvormen
- 2 mengkomen
- spatel
- papieren muffin vormpjes
- bakspray of boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Plaats 12 papieren muffinvormpjes in een muffinvorm.
- Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar. In een andere kom de natte ingrediënten.
- Doe de natte bij de droge ingrediënten en meng dit tot een beslag.
- Spatel tot slot de chocolade chips door het beslag.
- Vet de muffinvormpjes in met boter of een bakspray en vul ze tot bijna bovenaan met beslag.
- Bak de muffins 20 à 25 min. goudbruin en gaar.
- Haal de muffins met chocolade chips en kaneel uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
- Smullen maar!
Nog meer muffin recepten vind je hier
Liefs,
Debby ♥
Website: debbythechocoholic.com
Instagram: @debbythechocoholic
[print-me]
Kim
Posted at 21:31h, 13 februariWat zijn de voedingswaarden van dit recept? 🙂
Gymjunkies
Posted at 10:27h, 14 februariHi Kim,
Heb het even voor je berekend en 1 muffin bevat 239 kcal , 20 gram koolhydraten, 6 gram eiwitten, 14 gram vetten( als je suiker vervangt door een suiker vervanger).