Minder rimpels met de juiste voeding!

Laatst kwamen wij het onderzoek tegen van het Erasmus Medisch Centrum, waarin wetenschappers onderzoek hebben gedaan of je met de juiste voeding je huid jong kunt houden. Meer dan 2700 Rotterdamse 50-plussers hebben meegedaan aan dit onderzoek. 

 

Goed nieuws, het eten van veel groentes, fruit en vette vis kan er bij vrouwen voor zorgen dat rimpels geen kans krijgen. Bij de mannen daarentegen maakte het geen verschil. Uit ander onderzoek blijkt dat rimpels bij mannen om andere redenen ontstaan.

Onderzoeksresultaten

De vrouwen die veel groentes, fruit & vis aten en weinig vlees, alcohol, suikers en verzadigde vetten aten nam het percentage rimpels flink af. Wat ook bleek uit dit onderzoek was dat vrouwen die wel gezond aten maar toch dagelijks een glas wijn dronken geen afname hadden van rimpels. Alcohol blijkt dus echt een boosdoener te zijn ookal is je voedingspatroon gezond. Uiteraard hebben je genen ook invloed op het verouderingsproces, maar met voeding kom je dus al een heel eind!

Voedingstips tegen rimpels!
  • Vitamine A

Een gezonde huid en bloedvaten hebben genoeg vitamine A nodig. Ook is het goed voor je ogen en weerstand. Als je hier voldoende van binnenkrijgt kun je dus vroegtijdige veroudering van de huid voorkomen. Dit vind je bijvoorbeeld in eieren, zuivel, roomboter, vis en dan vooral gerookte paling.

  • Verzadigde vetten

Verzadigde vetten samen met omega 9 vetten zorgen voor een jonge en stralende huid. Avocado is hier een perfecte bron voor! Let wel op dat je er niet teveel van eet i.v.m. het aantal kcal dat een avocado bevat.

  • Zink

Zink is een mineraal en je lichaam kan zelf geen mineralen aanmaken. Zink is een mineraal dat een grote rol speelt bij talloze lichaamsfuncties, zo ook een mooie huid. Het is dus noodzakelijk deze te verkijgen uit voeding of in de vorm van een supplement. Let er altijd op welke supplementen je gebruikt, neem ze het liefst op natuurlijke basis, sommige supplementen kunnen je lichaam juist op de langere termijn uitputten. Zink vind je in kaas, eieren, graanproducten, noten of schaaldieren zoals garnalen.

  • Vitamine C

Deze vitamine speelt een rol in de aanmaak van collageen. Collageen geeft stevigheid aan je huid. Vitamine C vind je bijvoorbeeld in rode paprika, guave, kiwi, broccoli, aardbeien, spruitjes, papaya, sinaasappel en boerenkool.

  • Vitamine E

Deze vitamine staat erom bekend dat het huidveroudering tegengaat en het werkt vochtinbrengend. Het is een belangrijk anti-oxidant en beschermt de cellen, celwand, bloedbaan en weefsel. Vitamine E is absorbeert zelfs schadelijk UV-licht, dus je bent meteen beschermt tegen de zon als je er voldoende van binnen krijgt. Je vindt het in producten zoals pompoenpitten, amandelen, zonnebloempitten, appels, spinazie, kokosolie & olijfolie.

  • Sulforafaan

Deze zwavelhoudende stof is niet alleen bekend om zijn antikankereigenschappen maar ook beschermt het je huid tegen Uv straling. Je vindt deze stof vooral in broccoli, rode kool, bloemkool, Chinese kool, Rucola, radijsje & rode kool.

Lust je geen vis of ben je vegan? Dan is algenolie een goede bron! Let hierbij ook altijd op de kwaliteit, er hoort DHA en EPA in te zitten.

Bestel algenolie met DHA & EPA 

Interessante blog? Volg Gymjunkies op FacebookInstagram of meld je aan op onze nieuwsbrief voor o.a. speciale acties!

Bron

https://www.erasmusmc.nl/patientenzorg_algemeen/nl/nieuws-zorg/meerfruit.minderimpels/

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.