mexicaanse pasteitjes

MEXICAANSE PASTEITJES

Hola Gymjunkies, let’s go Mexican! Ik had zin in een hartige hap en zag meteen deze lekkere Mexicaanse pasteitjes met frisse dipsaus voor me. Lekker voor jezelf alleen of, als je ze in een andere vorm ‘giet’, als snack voor visite op tafel!

Ingrediënten voor 2 pasteitjes

  • 2 plakken Koopmans Hartige taartdeeg
  • 100 gr rundertartaar gehakt (die van Jumbo bevat het minste vet) of rundergehakt (meer vetten)
  • 30 gr paprika
  • 30 gr mais
  • 100 gr gezeefde tomaten
  • 30 gr ui
  • 30 gr sweet chili saus
  • ½ theelepel sambal
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 50 gr magere kwark / 0% Griekse yoghurt
  • scheutje water
  • citroensap
  • 2 plakjes cheddar cheese

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het taartdeeg 10 min. ontdooien. Snijd de paprika en ui in ongeveer dezelfde grootte als de maiskorrels. Bak het gehakt rul in een pan, je hebt hiervoor geen olie nodig; er zit voldoende vet in het gehakt om mee te bakken. Bak vervolgens de paprika, mais en ui even mee. Nu kan het vuur wat lager en gaan we ons gehaktsausje op smaak brengen. Doe de gezeefde tomaten, chilisaus, sambal en een halve theelepel paprikapoeder bij het gehakt en laat het even mee warmen.

De plakken taartdeeg zijn wat aan de kleine kant voor de saus, dus deze moeten wat vergroot worden. Je kan dit uiteraard doen met een deegroller (en een beetje bloem om plakken tegen te gaan). Zelf heb ik geen deegroller, dus ben ik gewoon het deeg wat uit gaan rekken met mijn handen terwijl het op het aanrecht lag. Voordat je het deeg gaat beleggen, leg je het alvast op een stukje bakpapier omdat dat straks lastig zal gaan. Beleg nu de helft van het deeg met de helft van de gehaktsaus, de randjes houdt je vrij. Vouw de andere helft van het deeg hier overheen en druk de randjes aan met een vork. Je kan het deeg eventueel bestrijken met een beetje geklutst ei.

Bakken!

En nu…Olé, in de oven ermee! Per oven verschilt de baktijd natuurlijk, bij mij waren de pasteitjes na 18 minuten lichtbruin gebakken (niet krokant) en klaar om te eten. Vlak voordat je ze gaat eten leg je een de plakjes cheddar cheese op de pasteitjes en doe je ze 1-2 min op 600 watt in de magnetron.

Serveer de pasteitjes met een fris dipsausje om de pittigheid van de pasteitjes mee te blussen. Dit dipsausje bestaat uit niets meer dan de magere kwark verdund met een klein scheutje water, een beetje citroensap en een kwart tot halve theelepel paprikapoeder. Even mengen en klaar!

 

Tips

  • Je kan dit gerecht ook als snack voor visite op tafel zetten! Snijd dan de plakken taartdeeg in vieren, beleg de kleine vierkantjes met een klein beetje gehaktsaus in een driehoek en vouw de ene hoek van het deeg naar de tegenovergestelde hoek toe. Druk de randjes weer even aan met een vork. Je krijgt dan dus kleine gevulde driehoekjes.
  • Een andere leuke variatie is om het deeg in cup cake vormpjes te doen en daar dan weer de gehaktsaus in stoppen. Met als topping weer de cheddar cheese.
  • Als je het te veel gedoe vindt om met het taartdeeg aan de slag te gaan, kan je de gehaktsaus natuurlijk ook gewoon in een grote tortilla wrap eten.

 

Voedingswaarden

Calorieën            631

Koolhydraten    72 gr

Eiwitten               39 gr

Vetten                   19 gr

 

Buen provecho (eet smakelijk)!

Liefs,

Stance

  • Op zoek naar nog meer gezonde en eiwitrijke recepten die snel klaar zijn? Via onze webshop kun je een ebook bestellen met 100 recepten. 100 recepten voor je ontbijt, lunch, diner, snacks, soepen & smoothies. Alle voedingswaarden zijn berekend, dus je hoeft niks meer te tellen! Wil je hem graag bestellen? Klik dan hier. 100% niet goed geld terug garantie :). 
1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.