juni

KOMKOMMER MAAND + EEN FAMILIERECEPT

Iedere maand deelt Elise met jullie een recept, waarin ze gebruik maakt van een voedingsmiddel dat je juist in die maand goed kan eten. In de maand mei staan verschillende groenten in de spotlight, waaronder de komkommer. 

Iedere maand deel ik met jullie een recept, waarin ik gebruik maak van een ingrediënt dat je juist in die maand goed kan eten. In de maand juni staan verschillende groenten in de spotlight, waaronder de komkommer.

De komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels, zoals kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand. Komkommer hydrateert het lichaam, doordat het grotendeels uit water bestaat. De schil van de komkommer bevat veel vezels die obstipatie tegen kunnen gaan.

Nu de temperaturen buiten weer omhoog gaan, vind ik het zelf altijd heerlijk om een fris iets toe te voegen aan de maaltijd.

Vanuit huis kreeg mijn moeder dit receptje mee van mijn oma, en ik weer van mijn moeder.

 

Voor een schaaltje (voor een paar maaltijden) heb je nodig:

  • 1 komkommer
  • 200 ml azijn
  • 200 ml water
  • 2 el vegeta kruiden, zie de afbeelding (te koop bij de AH of een toko)

 

Zo maak je het klaar.

  1. Was de komkommer. Snijdt deze in hele dunne plakjes. Zelf houd ik wel van een bite. Mijn moeder schaafde de komkommer met een kaasschaaf. Die optie is er ook!
  2. Doe de komkommer in een schaaltje en voeg het water, de azijn en de kruiden toe. Schep dit even om en laat dit zeker een hele dag (in de ochtend klaarmaken) of een hele nacht staan trekken in de koelkast.

Easypeasy, je hebt bijna niets nodig en alles wat je nodig hebt is te koop in de supermarkt. Ook is het binnen 5 minuten klaar te maken. Het is écht een frisse zoet-zure toevoeging aan maaltijden zoals nasi, bami, macaroni, spaghetti, maar ik vind het zelf ook erg lekker bij gekookte aardappelen! Echt een aanrader, vooral nu de temperaturen iets oplopen.

 

Wil je nog meer gerecht-inspiratie zien?

Check mijn vorige blogs of volg mij voor deze recepten en nog veel meer (inspiratie, tips, before’s & afters) op Instagram.

Zo staan er al een aantal heerlijke toppers op, die hier soms wekelijks op tafel staan.

Tot volgende week!

Liefs, Elise

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.