11 aug KIPSATÉ (MARINADE) MET PB2 PINDASAUS
Dit fijne recept is speciaal voor de pindakaas-, barbecue- en satéliefhebbers onder ons. Ik snap eigenlijk niet waarom ik dit wondertje (PB2) niet eerder geprobeerd heb, want het is echt heerlijk en zó veel gezonder!
PB2 is poeder van geroosterde pinda’s waar 85% van de vetten uit zijn geperst. Wanneer je dit poeder mixt met water, ontstaat er een healthy alternatief voor de vette en mierzoete pindakaas uit de supermarkt. En de smaak wordt er echt niet minder van! Daar moest ik natuurlijk de keuken mee induiken. Een ideale combinatie met mijn recept voor een kipsaté-marinade dat ik nog met jullie wilde delen is het resultaat. Dus mocht het deze zomer nog een keer barbecueweer worden of wil je gewoon je saaie rijst, boontjes en kip wat extra’s geven; try this out! Mijn heerlijke kipsaté met PB2 pindasaus.
En nee, dit is geen gesponsord bericht… Ik ben gewoon écht fan van dit product waar je van alles mee kunt maken. Van koekjes (idee voor een nieuw recept?) tot pindasaus! PB2 kan je bij diverse sites bestellen, bijvoorbeeld bij Body & Fit.
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES
Voor de kipsaté
- 300 gr kip
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl komijnzaad
- 30 ml ketjap of sojasaus
- ½ tl uienpoeder
- ½ paprikapoeder
- ½ tl sambal oelek
- 1 tl knoflookpuree/1 teentje knoflook
- boter/olie om in te bakken
Voor de pindasaus
- 4 el PB2 poeder
- 120 ml water
BEREIDING
Snijd de kip in gelijke blokjes. Meng de kruiden, sambal en knoflook door de ketjap en laat de blokjes kip hier minimaal een half uur in de koelkast in marineren. Hoe langer je het laat marineren, hoe lekkerder de kipsaté zal worden. Je kunt de blokjes na het marineren aan satéstokjes rijgen of later gewoon als blokjes in een pan gaar bakken met een beetje boter/olie (giet vooral alle marinade mee de pan in!). Als je dit niet te lang op laag vuur doet, blijft de kip heerlijk sappig. Op zich is de kip zo al goddelijk om te eten als je het mij vraagt, maar de saus maakt dit recept nóg lekkerder!
Meng de poeder met het water in een pannetje. Voeg indien gewenst nog wat kruiden of andere smaken toe zoals ketjap, knoflook, uienpoeder of sambal. De saus zal nu heel waterig zijn, maar als je hem heel langzaam opwarmt, zal je zien dat hij steeds iets dikker wordt. Doe dit niet op te hoog vuur, want dan kan het ineens gaan klonteren. Als je de saus toch te dik vindt, kun je natuurlijk wat extra water toevoegen. Vind je hem te dun dan voeg je (een heel klein beetje) PB2 toe.
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 350 |
Koolhydraten | 18 gr |
Eiwitten | 40 gr |
Vetten | 14 gr |
Liefs Stance
Instagram: @svl.89 & @gymjunkies_nl & #gymjunkiesnl
No Comments