vegan lifestyle rachelle van koningsbrugge interview rachellevank body engineers

INTERVIEW: VEGAN LIFSTYLE RACHELLE VAN KONINGSBRUGGEN

Ik ben Rachelle van Koningsbruggen, ik ben 31 jaar en ik woon samen met mijn vriend Clyde in Rotterdam. Ik ben 9 jaar geleden afgestudeerd en ik werk nu in het Holland casino. Hobby’s zijn uiteraard fitnessen, yoga en kickboksen met mijn coach Barry. Oh en reizen en uiteten gaan haha.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, je kunt toch geen spieren opbouwen zonder dierlijke producten ;)?

“Haha ja zeker wel! Ik merkte dat toen ik na 15 jaar weer vlees ging eten dat mijn spieren heel vol, rond en bulky werden en nu ik veganist ben zijn ze weer meer lean, maar zeker nog erg present. Mensen eten vlees voor eiwitten, maar er zijn zo veel plantaardige producten boordevol eiwitten:

 • Spirulina
 • Noten
 • Zaden (hennepzaden, chiazaden, lijnzaad)
 • Quinoa
 • Allerlei soorten bonen (zwarte bonen zijn mijn favoriet)
 • Maar ook sojabonen (edamame, yummie)
 • Kikkererwten (sucker for humus, allerlei soorten en smaken haha)
 • Seitan
 • Broccoli, boerenkool, spinazie
 • Vegan burgers
 • Tempe
 • Linzen
 • Veganistische eiwitpoeder
 • Barley grass poeder
 • Havermout
 • Spirulina

De keuze is reuze haha dus je kan zeker spieren opbouwen als veganist.”

Wanneer ging voor jou de knop om en besloot je volledig vegan te worden?

“Nou ik zat er al een tijdje mee in mijn hoofd en toen ik op een dag in de spiegel keek, vond ik mijn lichaam te bulky en vol. Ik had toevallig ergens gelezen dat mensen met bloedgroep a het beste reageren op een vegetarisch dieet. Dus ik dacht hey, laat ik weer stoppen met het eten van vlees. Na een maandje ofzo ging ik me verdiepen in een plantaardig dieet, ik keek wat documentaires, las boeken en wetenschappelijke onderzoeken. Maar na het kijken van de eerste documentaire was ik wel gelijk om en werd ik veganist.”

 

Ging dat gemakkelijk? Of waren er wel moeilijkheden waar je tegenaan liep?

“Het ging onwijs makkelijk. Ik vind het zo interessant allemaal en zat uren, dagen, weken met mijn telefoon in mijn hand op zoek naar informatie, maar ook naar recepten en inspiratie.

Ik was wel bang dat mijn vriend Clyde het vervelend zou vinden, maar na mijn eerste keer veganistisch koken was hij ook om. Hij vond het zo lekker en besloot voortaan binnenshuis ook veganistisch warm mee te eten. Sinds een week of wat eet hij als ontbijt op brood ook geen vleeswaren meer. Alleen als we uit eten zijn eet hij wel vlees en vis.”

Je bent nu al een tijdje vegan en merk je nou veel verschil qua gezondheid, je kracht en je physique?

“Ja ik merk onwijs veel verschil. Ik barst van de energie en het lijkt serieus of ik nog gelukkiger ben. Ik vlieg echt door de sportschool, heerlijk voelt dat! Verder is mijn lijf weer leaner en slanker en ben ik ongeveer 3kg afgevallen met behoud van spieren.

Verder is mijn haar glanzender dan ever en groeit het als kool, ik denk dat dat komt door de bergen vitamines die ik nu binnen krijg haha. En mijn huid is zo strak en stralend, ik hoor nu zo veel ‘wat is je huid mooi’ sinds ik vegan ben.”

Kun je een normale dag beschrijven voor jou, wat eet je dan bijvoorbeeld?

“Ik drink na mijn fasted cardio een grote smoothie met bananen, barley grass poeder, maca poeder, hennep zaadjes, lijnzaad, broccoli en spinazie. Daarna ga ik trainen. Na het trainen eet ik vaak een warme maaltijd. Quinoa met een wokgerecht met daarin sowieso bonen of linzen, groenten, paddestoelen of ik maak falafel die doe ik in een taco met veel groente en humus. Als avondeten maak ik een weer een warme maaltijd. Een chili met verschillende soorten bonen, veel groenten en rijst. Of zoete aardappel friet met groenten en een vegan burger.”

Is het moeilijker nu om uit eten te gaan?

“Nou dat dacht ik dus in de eerste instantie wel, maar dat valt echt onwijs mee! Dat was wel echt 1 van mijn grootste “angsten”. Mijn vriend en ik gaan vaak uit eten, dus ik was bang dat ik dat dan niet meer zou kunnen doen, maar de meeste restaurants hebben gelukkig ook vegan opties. We zijn sindsdien al 2x op Ibiza geweest en zelfs daar hadden alle restaurants een vegan gerecht en soms zelfde meerdere. Ik heb maar 2x ofzo meegemaakt dat ik dan maar brood met tomaat moest eten haha. 

Verder houden mijn vriend en ik ook echt van Japans eten, dus ik was bang dat ik het dan moeilijk zou vinden, maar het doet me allemaal niks meer. En nu bestel ik gewoon een vegan sushi rol :-). Of als mijn vrienden een chocolade dessert bestellen, dan doet het me ook echt niks meer. Wat echt heel bizar is voor een persoon als mij (former chocolate addict haha).”

 

Wat vindt je omgeving ervan?

“Ik kom uit een hele relaxte familie, toen ik op mijn 13e vegetariër werdt, kookte mijn vader altijd apart voor mij (zelfs met aparte lepels, dat vond ik zo lief). Ook steunde mijn familie en mijn vriend me heel erg toen ik op mijn 28e streng aan het diëten was voor mijn wedstrijden. En nu ook met dit vegan dieet krijg ik alle steun, daar heb ik wel echt geluk mee, want ik hoor veel andere verhalen. Dat familieleden moeite hebben met een vegan dieet. Bij mij zijn veel familie en vrienden juist geïnteresseerd en willen ze meer weten.”

Welke documentaires raad je echt aan als mensen nog twijfelen?

Sowieso Forks over knives en What the Health op Netflix. En verder Cowspiracy. Ik heb onlangs Earthlings gekeken, deze is wel wat heftiger en gaat voornamelijk over het dierenwelzijn. De 3 eerder genoemde documentaires gaan meer over gezondheid, de aarde en het dierenwelzijn. Op YouTube staat 101 reasons to go vegan, ook erg interessant.”

 

En wat wil je onze bezoekers mee geven die ook overwegen vegan te worden?

“Lees je in, kijk documentaires, lees boeken. Probeer het uit en je zal merken dat je je zo goed zal voelen! Ik was zo overtuigd, dus na het zien van 1 documentaire was ik gelijk 100% plantaardig/vegan, maar als het je erg moeilijk lijkt doe het dan in stappen. Stop eerst met zuivel, dan met vlees en eieren en dan met vis of in een volgorde die makkelijk voor jou is. Of probeer het eerst 14 dagen uit.”

Je kan Rachelle volgen op Instagram en Facebook!

 

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.