De voordelen van een veganistisch dieet

Vegan restaurants hebben de laatste jaren een steeds belangrijkere plaats in onze moderne maatschappij ingenomen. Niet alleen zien we een spontane groei in veganistisch eten, maar ook een toename van het aanbod van diervriendelijke producten en duurzame materialen.  

Populaire cultuur

De groei van het aantal mensen dat voor een veganistisch dieet kiezen, wordt sterk beïnvloed door onder andere documentaires die ons meer bewust maken van voedsel, maar ook door publieke figuren die deze levensstijl promoten. Denk maar aan de Nederlands fitnessmodel Rachelle van Koningsbruggen die voor een veganistische levensstijl heeft gekozen en nog steeds meer spieren opbouwt als veganist. Bovendien heeft deze leefwijze ook mentaal een invloed op het lichaam. Zo bevestigt Rachelle dat ze zich veel beter voelt zonder het gebruik van dierlijke vetten.

Het leven van een morele vegan

De voor- en nadelen van een veganistisch dieet worden regelmatig uitgebreid belicht, maar wat is er te zeggen over de ethische zijde? Zo is beroemde pokerspeler Steven van Zadelhoff voornamelijk vegan geworden omdat hij de bio-industrie verwerpelijk vindt, denk maar aan al het dierenleed dat  met de vee-industrie gepaard gaat en aan de negatieve effecten op het milieu en onze planeet. De wereldkampioen online poker uit 2017 bevestigde ook dat vegan gaan zijn leerproces om poker te spelen sterk verbeterd heeft.

Een sterkere geest in een sterker lichaam

Poker is het medium bij uitstek om je mentale en fysieke kracht te testen. Bij online aanbieders zoals https://nl.unibet.be/casino bijvoorbeeld kan je de beste spelers in actie zien en waarnemen hoeveel dergelijke spellen eisen van de spelers. Hoewel poker beschouwd wordt als een tactisch spel waar je mentaal heel fit voor moet zijn, heeft het ook veel met jouw mentale kracht en instelling te maken. Een ander voorbeeld hiervan is beroemde pokerspeler Daniel Negreanu die ook voor een vegan levensstijl heeft gekozen en benadrukt dat het onzin is dat mensen vlees nodig hebben.

Zou jij voor een vegan dieet kunnen kiezen? Het is natuurlijk niet makkelijk om heel je levensstijl te veranderen, al lijkt het zeker de moeite waard om uit te testen wat de effecten op ons lichaam en geest zullen zijn!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.