HOMEMADE CHOCOLADEREEP – 92% MINDER KOOLHYDRATEN!

Ik ben verkocht aan mijn homemade chocoladereep! Het recept is te simpel voor woorden, veel goedkoper dan repen uit de supermarkt en ook nog eens super lekker! Omdat ik pure producten heb gebruikt en er eiwitpoeder aan toe heb gevoegd, zijn de repen een stuk gezonder dan uit de supermarkt en bevatten ze veel eiwitten 💪.

Vergeleken met een reep pure chocolade uit de supermarkt bevat een homemade chocoladereep per 100 gram 10% minder vetten, 92% (!) minder koolhydraten en 66% meer eiwitten. Dit recept moet je dus echt een keer maken!

Ingrediënten voor 3 reepjes
  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram cacaopoeder
  • 30 gram eiwitpoeder witte chocolade smaak
  • Stevia
  • Gehakte noten, geraspte kokos, instant koffie of andere ‘toppings’ naar keuze

IMG_0182

Bereiding homemade chocoladereep

Zet eerst de siliconen bakvormpjes klaar. Als straks alle ingrediënten gemengd zijn, moet je snel alles in de vormpjes kunnen gieten voordat het weer gaat stollen. Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje. Als de kokosolie volledig is gesmolten voeg je de cacaopoeder, eiwitpoeder en een theelepel Stevia (of meer naar smaak) toe en roer je totdat je een egaal mengsel hebt. Als je repen met koffie smaak wilt maken, dan voeg je nu ook de instant koffie toe. Giet zo snel mogelijk het mengel in gelijke hoeveelheden (hoogte van ongeveer 0,5 cm) in de siliconen vormpjes. Je kan nu eventueel verschillende toppings bovenop de repen strooien. Laat de repen opstijven in de vriezer en bewaar ze daar totdat je er van gaat eten.

Foto 2 (1)

Tips
  • Ik gebruikte kleine langwerpige cakevormpjes, maar andere vormen kunnen natuurlijk ook. Kies in ieder geval voor een vorm van silicone, anders zal het lastig zijn om de chocolade uit een vorm te krijgen.
  • Heb je geen siliconen vormpjes? Vouw dan van bakpapier een vorm met opstaande randen.
  • Geen eiwitpoeder in huis? Je kan de repen gerust zonder eiwitpoeder maken, ze zullen dan alleen minder eiwitten bevatten. Vervang het aantal grammen eiwitpoeder voor 25 gr extra cacaopoeder en voeg wat extra Stevia toe.
  • Hak de reepjes na ze even ontdooit te hebben in 4 stukjes en vries ze daarna weer in. Zo heb je altijd een klein stukje in de vriezer klaar liggen om te snoepen.
Voedingswaarden per reepje (zonder topping)

Calorieën                              232

Vetten                                   20 gr

Eiwitten                                12 gr

Koolhydraten                       0,7 gr

Welke homemade chocoladereep is jouw favoriet? Met nootjes, kokos of koffie? Of heb je zelf een variatie? Laat het ons weten door ons te taggen in je foto’s of insta stories met je eigen gemaakte ‘healthy’ chocolade!

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.