priscilla

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – PRISCILLA

Priscilla zetten we vandaag in het zonnetje, en dat is niet zomaar. Ze is maar liefst op eigen houtje, in anderhalf jaar, 50kilo afgevallen! En dit met een gezonde levensstijl, zonder crash diëten. Ze is een topper en weten zeker dat ze nog veel mensen gaat helpen en inspireren.

Ik ben Priscilla, 23 jaar en woon momenteel al twee jaar alleen, waarvan nu één jaar in Zandvoort. Ik woon samen met mijn twee liefdes, mijn katten. Ik ben zelf nu een jaar werkzaam op het hoofdkantoor van Basic-Fit en ik heb het daar erg naar mijn zin. Ik ben zelf een (bijna) alleskunner en vind het daarom dan ook altijd leuk om te klussen, mijn nagels zelf te doen.

 

Waar het allemaal begon…

In september 2020 was ik er helemaal klaar mee. Gedrag van herhaaldelijk voedsel verstoppen (toen ik nog thuis woonde), alleen maar meer en meer willen, geen gezonde maaltijden en het altijd ontwijken van lichamelijke beweging. Er waren foto’s gemaakt tijdens een feestje met werk, waar ik enorm van schrok hoe ik eruit zag. Toen heb ik alles omgedraaid.

In het begin had ik echt veel moeite met het zoeken naar een goede manier. Wat is nou goed, afval shakes, koolhydraatarm, detoxen, uithongeren? In het begin ben ik dan ook voor 2 weken extreem begonnen, maar na die 2 weken gaf mijn lichaam al snel aan dat dat niet goed was. Ik ben me gaan verdiepen in calorieën en de macro’s. Zodoende ben ik calorieën gaan tellen en heb ik mijn relatie met voeding verbeterd.

Hiernaast ben ik meteen begonnen met sporten, bijna elke dag. Ik zat op het moment van in een depressie en burnout, waardoor het sporten mijn uitlaatklep was en ik hier eventjes alles kon vergeten. Door het sporten en het afvallen ben ik hieruit gekomen. Ook het sporten heeft mij mijn nieuwe baan gebracht. Ik stond in de sportschool met een jongen te praten, toen hij vroeg: “Is het niet wat voor jou om bij Basic-Fit te werken?”. Zodoende ben ik naar een vacature gaan zoeken en ben ik gaan solliciteren. Ik ken deze jongen niet, dus als je dit leest en je dit herinnert, ik ben je dankbaar!

priscilla

Just do it, you got this!

Ik pushte mezelf elke dag tot het uiterste, maar deed nooit langer dan een halfuur cardio. Krachttraining op de machines was voor mij de veilige haven toen. Langzamerhand ben ik op onderzoek uit gegaan met oefeningen – wat is goed en wat niet. Onzekerheid proberen weg te stoppen en gewoon uitproberen. Samen met iemand gaan sporten om het uit te proberen en zo steeds meer kennis gekregen. Wist ik iets niet? Dan zocht ik de hashtag van de oefening op Instagram en TikTok op en keek ik naar hoe andere mensen het deden.

Nu ik zelf weet hoe lastig het in het begin is zonder enige hulp, wil ik zo graag andere mensen helpen om de doelen die ze hebben te bereiken. Daarom ben ik zelf een platform op Instagram gestart, waar ik ondertussen al een bereik van 10.000 mensen heb. Mocht je het leuk vinden om een kijkje te vinden, dan kun je me vinden onder de naam @losingitwithpris.

 

Verleidelijke, misleidende informatie

Hetgeen wat ik het lastigste vond in het begin, was dat er zo enorm veel foutieve informatie op het internet staat. Je kan al snel op het verkeerde spoor gezet worden en gaan crashdiëten. Mijn idee erbij is dan ook altijd: geen dieet, maar een levensstijl! Wat ik soms voorbij zie komen op Facebookgroepen met alleen maar komkommer eten en zwarte koffie drinken de hele dag, waisttrainers dragen, speciale poedertjes of pillen, het is allemaal zo verleidelijk voor een beginnend iemand, maar het slechtste wat je ook maar kan doen.

priscilla

Trots, een nieuwe passie en meer zelfvertrouwen

Ik kan nog niet zeggen dat ik tevreden ben, maar wel trots. Soms glipt dat er wel even tussenuit. Dan vergeet je even waar je vandaan komt. In anderhalf jaar ben ik 50 kilo afgevallen en ik heb geen moment spijt gehad van een keuze die ik heb gemaakt toen. Het belangrijkste wat ik hieraan heb overgehouden is vooral veel meer zelfvertrouwen en een nieuwe passie erbij. De krachttraining is echt mijn ding geworden. Omdat ik een persoon ben die anderen graag helpt, is dit ook zeker iets waar ik later een baan in zou willen hebben.

Je kunt Priscilla volgen op Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.