gymjunkie van de week nencie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – NENCIE

Nencie is 70 kilo afgevallen, wat een transformatie! Niet alleen dat, maar ze heeft lichamelijk en mentaal heel wat doorgemaakt om te komen waar ze nu staat. But she did it! Daarom vinden wij ook dat zij een plekje verdiend als Gymjunkie van de week. 

Als meisje groeide ik op als sportieveling. Ik handbalde en speelde jarenlang op het hoogste niveau van de jeugddivisies, zat bij de regionale selectie en elk weekend viel ik ook nog vaak in bij andere teams en waren mijn keuzes op school ook altijd richting sport (sportklas, SDV, CIOS). Je zou zeggen dat je als een sportief iemand er toch wel fit uit ziet, maar nee ik was altijd te zwaar maar maakte er nooit echt een punt van.

Ik werd zieker dan ooit…

Toen ik op het CIOS begon werd ik zwaarder en zwaarder en begon ik het aan mijn lijf te merken. Maar zo kreeg ik ook reacties, want je doet een sportopleiding, maar ik woog zeker toen al 100+ kilo. Ik deed aan meerdere diëten; sapkuurtjes, diëtisten ging ik af maar niks werkte voor de langere termijn. Totdat ik begon met koolhydraatarm eten. Ik was sowieso een echte vleeseter dus dat ik geen koolhydraten meer mocht, maar de hele dag lekkere stukken vlees vond ik dan ook wel helemaal best.

gymjunkie van de week nencie

Ik hield het best lang vol en viel daarmee 20 kilo af. Toch werd ik lichamelijk zieker dan ooit en hoefde ik maar iets te eten of het kwam er van onder of boven alweer uit. Ik liet mij controleren in het ziekenhuis en keer na keer werd er niks gevonden. Totdat ze ontdekten dat mijn lever overvet was. Iets wat heel normaal is als je wat zwaarder bent, maar dat van mij was wel een risico. Dit kwam door de hoeveelheden vet die ik naar binnen werkte vanwege het koolhydraatarm eten. Ook zat ik onder het eczeem en dit was allemaal de reden van dat “dieet”.

Mijn lichaam moest gered worden

De artsen spraken over een maagverkleining om mijn lever en lichaam te redden. Ik moest afvallen voor een gezonder lichaam. Ik kwam in het traject en vond het lastig. Ik voelde me slappe hap want alleen “zwakke mensen” krijgen een maagverkleining. Deze gedachtes maakte de keuze lastig maar ook zag ik het als een uitkomst. Want krijg ik dan EINDELIJK dat sportieve lichaam wat bij mijn passie, beroep en leven hoort?

Het traject ging ik door en voor de operatie had ik de draad al flink goed te pakken. Ik was van 130 kg naar 116 kg gegaan voordat ik geopereerd werd. Ik begon in de fitness en deed dit samen met mijn handbal flink wat uren in de week. Ik viel echt in een noodvaart af en was binnen 8 maanden 55 kg verloren en in totaal over een langere periode verspreid 70 kg in totaal. Ik had één doel en dat was onder de 60 kg wegen.

gymjunkie van de week nencie

Na het bereiken van mijn doel

Ik had mijn doel bereikt, ging verder met fitness en voelde mij amazing. Toch was ik zoekende naar een nieuw doel en begon met een “bodybuild” coach spiermassa op te bouwen. Ik was extreem laag in vet, maar deze houvast qua eten en trainen vond ik erg fijn. Toch moest ik meer eten om spiermassa aan te gaan maken. In plaats van dat ik dat ging doen sloeg ik erin door. Ik zag namelijk het getalletje op de weegschaal omhooggaan.

Door een opleiding tot voedingsconsulent leerde ik hoe je moest afvallen en dat het enige wat je moest creëren een calorie defect moet zijn. Ik kreeg angst om weer aan te komen en at minder en minder. Ik besloot van kwark naar magere yoghurt te gaan, want daar zaten nog minder calorieën in. Ik besloot bepaald fruit te vermijden zoals bananen en at alleen blauwe bessen of aardbeien. Ik ben deze periode langzaam gestegen op de weegschaal, maar werd dunner en dunner. Ik had het zelf niet in de gaten, maar de mensen om mij heen natuurlijk wel. Ik vond de reacties ‘niet nog meer afvallen’ dan ook echt niet leuk om te horen. “Want ik heb een maagverkleining ik heb daar geen controle over” en “ik ben juist aangekomen” praatte ik mijzelf aan.

Gelukkig kwam ik zelf tot het besef dat ik langzaam aan het doorslaan was en daardoor weer andere mentale klachten aan het creëren was. Ik kwam dan wel aan op de weegschaal maar mijn vet was extreem laag. Ik maakte dus spiermassa aan maar wou ik echt groeien, dan moest ik ook echt meer gaan eten. Ik besloot niet meer op de weegschaal te staan en ook niet meer de calorieën te tellen. Ik wist zelf wel wat goed en slecht voor mij was.

Hoe het er nu voor staat

Ik voel me sterk en heb mijn angst overwonnen. Ik eet, ik train en ik zie mijn lichaam langzaam in een heel gespierd lichaam veranderen. Nooit verwacht dat iemand mij had moeten vertellen dat ik meer moest eten want vroeger at ik te veel van het slechte. Nu eet ik gezond en probeer ik steeds wat meer te eten, want ik zie eindelijk in wat goed eten met mijn lichaam kan doen. Geniet ik dan nooit meer? Natuurlijk neem ik zo nu en dan wat lekkers maar ik moet wel zeggen dat ik ook geen moeite heb met alleen gezond eten en mijn mind heel anders denkt dan vroeger.

gymjunkie van de week nencie

Ik eet dagelijks 90% chocolade in mijn yoghurt en daardoor heb ik nooit meer de behoefte gehad om een hele reep weg te werken. Ook at ik vroeger graag chips maar maak je mij nu veel blijer met een bak kwark. Dat klinkt als nooit meer cheaten hé? Jawel, mijn geniet momentje is all you can sushi eten, want dit blijft toch wel mijn favoriete cheat.

Je kunt mij vinden op Instagram. Mijn Instagram staat voor REAL body’s, motivatie en inspiratie en natuurlijk deel ik nog dagelijks mijn verhaal naar mijn “nieuwe” doel. Het podium op voor een bodyfitness wedstrijd. Heb je vragen stel ze dan gerust, want ik vind het leuk om andere te helpen!

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook! 

[lifestyle-widget]

4 Reactie's
 • Armin Nahvi
  Geplaatst op 14:46h, 17 augustus Beantwoorden

  Super netjes gedaan.

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 08:41h, 18 augustus Beantwoorden

   Wat een toffe reactie! 😍💪🏼

 • Lianne
  Geplaatst op 18:12h, 30 augustus Beantwoorden

  WoW meid wat een inspiratie ben jij!! Super knap hoor!

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 08:54h, 01 september Beantwoorden

   Hi Lianne, wat een toffe reactie. Dankjewel! 😃

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.