gymjunkie van de week naomi

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – NAOMI

Naomi is 26 kilo afgevallen. Ze komt van ver en heeft al een hoop meegemaakt. Door een nare gebeurtenis, in combinatie met alcohol ging bij haar de knop om en begon ze haar reis naar een gezonde levensstijl. Ze heeft hier haar kracht uitgehaald en helpt, inspireert en motiveert nu andere mensen. Wij zijn enorm trots op haar!

Wie ben ik?

Ik ben Naomi, 33 jaar oud, samenwonend en moeder van een zoon (9) en een dochter (11). Ik ben 26 kilo afgevallen in 9 maanden tijd door middel van een levenspatroon verandering. En nu gestart als gewichtsconsulent, dit om andere mensen hun levenspatroon te veranderen, adviseren en te stimuleren om gelukkig met zichzelf te zijn. Dit is ook mijn drijfveer om nooit meer terug te vallen naar toen.

Mijn verhaal

Als kind heb ik altijd gesport en op mijn voeding gelet. Ik was altijd op hetzelfde gewicht maar nooit echt licht. Tijdens mijn zwangerschap ben ik 34 kilo aangekomen, mijn zoon is geboren via een keizersnede vanwege gezondheid problemen. Na 9 maanden ontzwangeren kwam ik uit op de 78 kilo. Daarna ben ik met mijn gewicht aan het jojo-en geweest, en zat ik tussen de 74 en 84 kilo. Ook mijn werkzaamheden stopte en daardoor kwam ik thuis kwam te zitten en raakte ik licht depressief. In juli 2018 overleed mijn opa, mijn steun en toeverlaat. Dit was het begin van de ellende. Doordat ik ongezonder ging eten en het balans kwijt was in mijn leven wist ik niet meer het verschil tussen goed en slecht in mijn levenspatroon. Doordat ik zwaarder werd kreeg ik allemaal kwaaltjes onder andere kreeg ik een cubitale-, carpaaltunnel syndroom, een RSI-arm en een tenniselleboog dit kreeg ik mede door het vast houden van extreem veel vocht. Daardoor kreeg ik 7 operaties in 2 jaar tijd. Tijdens deze onderzoeken kwamen ze er ook achter dat ik niet alleen artrose in me knieën had maar ook dat ik artrose heb in mijn heup, onderrug en nek heb. En toen kwamen de hormonen en een afwijkende PAP. Gevolg een totale baarmoederverwijdering. Toen was het klaar. Het einde was zoek. Ik zat in een heel diep dal en kwam er niet uit. Dat was november 2019. Ik kwam in deze tijd nog vele kilo’s aan.

gymjunkie van de week naomi

Keerpunt

Ik ging hulp zoeken bij een diëtiste en huisarts vanwege alle klachten. Daar kwam naar voren dat ik chronisch pijn had en daarom kreeg ik revalidatietherapie. Even voor jullie informatie, ik kon nog geen speld van de grond pakken. Of gewoon een trap oplopen. In juli 2020 startte ik sceptisch deze therapie. Ik nam dit niet serieus. Ik had het idee dat ik in de zeik werd genomen. Mijn levensstijl was dramatisch. ongezond eten en er werd regelmatig alcohol genuttigd. Half augustus leerde ik mijn personal trainster kennen, Michelle Goos (oud professioneel handbalster) . In het begin bakte ik er niets van en had zij het idee dat ik het niet serieus nam (dat deed ik ook niet). Op 5 september 2020 ging bij mij de knop om door een nare gebeurtenis in combinatie met alcohol. Dit was mijn KEERPUNT! Ik ging samen met Michelle een gezonder patroon zoeken. Stap voor stap. Zij gaf een advies uit maar ik moest er zelf mee aan het slag gaan. Ik begon 1x in de week met personal training om weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam in combinatie met mijn revalidatietherapie, die ik nu wel serieus nam. Na anderhalve maand ben ik 2x gaan trainen en kreeg steeds meer controle over mijn welzijn. Eind november ging ik 3x in de week trainen en dat doe ik nog steeds. Tijdens deze reis van september tot nu heb ik met vallen en opstaan doorstaan, echter ik zal levenslang houden tegen de kilo`s. Mijn klachten kunnen minder zijn maar de lichamelijke problemen zullen altijd blijven(artrose).

gymjunkie van de week naomi

Conclusie

Door toedoen van mijn partner ben ik gaan kijken wat ik met mijn leven wil gaan doen. Ik heb met diverse mensen uit de 1e lijn gesproken. Zei kwamen met adviezen en zagen dat ik door mijn reis andere mensen heel goed zal kunnen stimuleren en adviseren. Na wikken en wegen ben ik de opleiding gewichtsconsulente gestart. Ik doe dit met zoveel energie, toewijding en passie dat ik nog steeds elke dag aan het leren ben in mijn levenspatroon verandering. Want elke dag is een nieuwe dag met oude en nieuwe problemen. En ik zal en blijf dit de baas.

Daardoor besloot ik een eigen onderneming te starten. De naam van mijn onderneming is ook weer gerelateerd aan mijn reis, @Breaking Habits Lifestyle. Hiermee wil ik mensen begeleiden, coachen, adviseren en vooral ook eerlijk zijn in mijn advies. Diëten op zich is niet slecht maar de duurzaamheid is kort waardoor je altijd terug valt in je oude patroon. Daarom zet ik mij ook in voor een levenspatroon verandering op maat gemaakt per persoon. Zodat je het je leven lang kan volhouden. Dat is dus ook mijn motto. Eerlijk helpen en adviseren. Mijn toekomstplannen zijn om de opleiding sport, voeding en supplementen te volgen. Gevolgd door de opleiding, kind en voeding. Omdat ik merk dat de kinderen van tegenwoordig geen besef hebben wat een gezonde voedingspatroon inhoud. Zodat ik voor iedereen een juist levensstijl patroon kan adviseren.

Ik zal verder lekker blijven trainen en mijn doelen steeds aanpassen want dat is wat je in het leven doet.

Je kunt Naomi volgen via Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.