gymjunkie van de maand nermin

GYMJUNKIE VAN DE MAAND – NERMIN


Lieve allemaal, Ten eerste wil ik Cynthia heel erg bedanken dat ik mijn verhaal met jullie mag delen! Ik ben Nermin Yilmaz en ik ben 23 jaar oud. Voor zolang ik mij kan bedenken was ik altijd al wat tegen de zware kant. Dit is hoe ik mijn jeugd ervaar! Ook hadden de pesters altijd wat over mij te vertellen. Hoe ik er uitzag als een varken voor hun en dan in de gangen varkensgeluiden maken. Dit heeft mij heel veel pijn gedaan en een hoop onzekerheden gegeven. Alhoewel het voor hun niks heeft betekend was ik hier erg door geraakt.

Mijn dieptepunt

Bijna 4 jaar geleden kwam ik mijn vriend tegen. Dit was natuurlijk een gezellige periode waarin we vaak Netflix aan het kijken waren en lekker gingen (vr)eten. Dit was stokbrood met aioli, chocola, chips en popcorn, bijna elke dag! Ik was in het eerste jaar dat wij samen zijn al ruim 15 kilo aangekomen!

Ik ging toen met mijn vriend en twee van mijn beste vrienden op vakantie naar Spanje. En ik weet nog heel goed dat ik een week van te voren op bed lag te huilen om dat ik niet op vakantie wou omdat ik zo dik was geworden! “Viel wel mee” zeiden mijn vriend en andere vrienden op dat moment. Als ik terug kijk naar de foto’s van die specifieke vakantie dan schrik ik mij dood. Wat was ik veel aangekomen!!

In Spanje had ik het elke dag op het strand erover dat wanneer ik terug kwam in Nederland, ik meteen ging beginnen met afvallen.

 

gymjunkie van de maand nermin

 

Zo gezegd zo gedaan

Ik was de dag nadat ik van vakantie terug kwam meteen begonnen met proberen af te vallen. Ik had me ingeschreven bij de sportschool en ging 2 à 3 keer per week trainen. Ook al had ik geen idee wat ik deed ik was allang blij dat ik ging.

Wel begon ik met maar 1200 calorieën eten op een dag en in de sportschool zat ik alleen maar op de crosstrainer. Dit hield ik nog geen 3 /4 maanden vol. Ik at te weinig voor mijn lichaamsbouw. En wanneer ik voor mijn doen weer normaal at kwam ik weer erg veel aan.

 

Zo ontstond er een jojo effect

In januari 2018 ging ik samenwonen met mijn vriend en kwam ik weer ongeveer 6 kilo aan. Ik was helemaal klaar met dat jojo effect. Ik ben op dat moment weer begonnen met wat gezonder eten en wat meer calorieën. Hierdoor was ik vorig jaar zomer op een gewicht waar ik in geen tijden op was geweest. Op dit gewicht bleef ik erg lang hangen en ik was nog steeds te zwaar met een te hoog vetpercentage.

Ik wou graag nog wat meer afvallen dus vroeg ik hulp aan een jongen die in mijn sportschool werkt. Ik vroeg wat ik kon doen omdat ik al maanden vast zat op hetzelfde gewicht. Hij vertelde mij dat er net toevallig op die dag een 12-weekse cursus zou beginnen in de sportschool over hoe je effectief kan afvallen.

Ik had het gevoel dat dit gewoon meant to be was voor mij op dat moment. Ik besloot om mij in te schrijven. In deze cursus ben ik mij bewuster geworden van het eten en het trainen. Ook deed ik toen nog erg veel groepslessen, dit vond ik gewoon erg leuk op dat moment.

Ik ben met de cursus zo’n 5 kilo extra afgevallen. Hier was ik erg blij mee! En toen was de cursus bijna voorbij en ik was nog steeds niet waar ik wilde zijn.

 

gymjunkie van de maand nermin

 

Zelfverzekerd in een bikini

Ik gaf bij de sportcoach aan dat ik graag wat strakker wilde worden zodat ik een keer zelfverzekerd kon zijn in een bikini. Toen gaf hij aan dat ik dan beter ook nog krachttraining erbij kon gaan doen. Hij heeft een schema gemaakt naar aanleiding van mijn aangegeven doelen. Dit schema heb ik gevolgd tot mijn cursus voorbij was.

Hierna heeft hij een nieuw schema gemaakt voor mij omdat ik aangaf wel wat meer krachttraining te willen doen per week, namelijk 4 keer. Hier ben ik nu een maand mee bezig. En ik ben tot nu toe erg blij met de resultaten wat ik heb bereikt. Ik ben nog steeds niet waar ik wezen wil, maar al wel heel goed op weg.

Ik ben mij er veel meer van bewust dat ik meer voeding moet eten. Dit track ik trouwens in Myfitnesspal. En dat gewicht niet alles zegt is nog wel het belangrijkste wat ik heb geleerd in de 2,5 jaar tijd dat ik nu bezig ben met sporten. 22 kilo minder en ik ben een stuk zekerder dan het meisje van 2,5 jaar terug!

Ik hoop hiermee mensen te inspireren die niet lekker in hun vel zitten en te onzeker zijn om toch te beginnen met gezond eten en sporten! Het heeft mij erg geholpen en tot heden ben ik hier nog steeds mee bezig.

Liefs xxx Nermin
Instagram: @xnerminyilmaz

Wil jij ook graag werken aan je doelen maar weet je niet waar je moet beginnen? Check dan hier ons Gymjunkie Lifestyle Plan & Booty Workout! 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.