Gymjunkie van de maand: Dieuwke!

Wake-up Call
Ruim twee jaar geleden kreeg ik plotseling een foto onder ogen waar ik samen met vrienden aan een picknicktafel zat te lunchen. Mijn dikke billen hingen over het bankje heen, het tafelblad drukte tussen mijn vetrollen en mijn borsten zwabberden er als plumppuddingen over heen. Ik schrok me rot.

Ik zag er moe, oud en futloos uit. Deze foto maakte mij echt wakker. Dat is niet de vrouw die ik wil zijn. Dat kan niet de vrouw zijn die ik nu ben. Het was vele malen erger dan ik dacht. Er moest echt iets gaan gebeuren.

Maar dan?
Vanaf mijn 16e zijn veel diëten de revue gepasseerd, waardoor ik juist enorm ben gaan jo-jo-en. En helaas alleen maar dikker en dikker werd. Mijn hoop het ‘ideale’ dieet ooit nog te vinden, verdween voorgoed.

Drie zwangerschappen en bevallingen later bleek ik meer dan 50 kilo te zijn aangekomen. Ik kon niet meer naar foto’s van mezelf kijken. Stiekem droomde ik er van ooit nog eens een slank en gezond lichaam te krijgen, maar was er van overtuigd dat dit niet meer voor mij was weggelegd.

015b51a6-14d9-4325-85b3-dbff14175612 Attachment-1 (3)

De gouden tip
Ongeveer 2 jaar geleden kwam ik, dankzij mijn slanke en mooie nichtje, in aanraking met ‘Clean Eating’, een lifestyle gebaseerd op onbewerkt en gezond voedsel. Ze vertelde mij dat veel van haar vriendinnen door deze gezonde lifestyle vele kilo’s waren kwijtgeraakt. Dat boeide mij mateloos natuurlijk.

Van Maatje XXXL naar M
Binnen een maand was ik 15 kilo kwijt en durfde ik het aan om ook weer wat aan sport te gaan. Drie keer per week ging ik een half uur hardlopen of een uur wandelen. Ik liep heel traag en ademde zwaar, maar ik was in ieder geval in beweging.

Een half jaar later was ik 30 kilo kwijt. De complimenten en de aanmoediging die ik kreeg, hielden mij op de been. Ik gaf niet op, ook omdat ‘Clean Eating’ zo makkelijk toe te passen is in het dagelijks leven, je hoeft geen punten bij te houden, geen calorieën te tellen en je krijgt er geen hongergevoel van. Je hoeft alleen maar gezond, en onbewerkt voedsel te eten. De snelle koolhydraten vervang je voor trage koolhydraten (zoete aardappelen, quinoa, speltbrood).

gele jurk

Na een jaar was ik 40 kilo kwijt en had ik voor de tweede keer een nieuwe garderobe aangeschaft. Een leuke bijkomstigheid. Het afgelopen jaar ben ik nog eens 12 kilo afgevallen, maar waar ik het meest trots op ben, is dat ik niet ben aangekomen.

In totaal ben ik ruim 53 kilo kwijt en ik eet nog altijd clean en ik voel me energieker, lekkerder dan ooit. Ik heb nooit meer last van een opgeblazen gevoel of rommelende darmen. Nu weeg ik 70 kilo en zou het liefst nog 4 kilo afvallen. Nog altijd geen streefdatum. Ik heb alle tijd.

Start vandaag nog!
Ik geniet van het leven, ik geniet van eten en ik ben heel trots. Graag wil ik andere mensen motiveren en stimuleren met mijn website door middel van tips, recepten, ervaringen, praktische informatie en veel meer. Ik kan het je echt aanraden: Start vandaag en word een betere en gezondere versie van jezelf!


IMG_1652Auteursprofiel

Dieuwke Tijsen, moeder van 3 jongens, 10 jaar samen met mijn lief: Johan Verheij (regisseur, acteur). Van jongs af aan in de Kunst & Cultuur sector gewerkt. Dramadocent.. 10 jaar bij Joop van den Ende theaterproducties en 7 jaar bij de AVRO gewerkt. Momenteel Teamsamensteller bij de NTR

Met www.cleaneatingnow.nl wil ik mensen die worstelen met hun gewicht en gezondheid, helpen door middel van tips, recepten, blogs en weetjes. Waarom? Omdat het echt werkt. Maar ook omdat ik geloof dat het met een drukke baan en gezin echt haalbaar en betaalbaar is.

Wil je Dieuwke graag blijven volgen? Dat kan via:

Facebook, Instagram & Twitter

 


Medium-Rectangle

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.