Gymjunkie van de maand: Nienke

Hoi!! Lieve Cynthia vroeg mij of ik mijn transformatie met jullie wilde delen en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Mijn naam is Nienke, misschien ken je mij al van instagram onder de naam @nienkke. Ik ben 23 jaar en ik woon in Nijmegen. Ik begin daar nu met mijn laatste jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de HAN. In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met fitness en voeding, tennis, leuke dingen doen met vriendinnen en series/films kijken. Hiernaast vind ik het heel leuk om mensen te helpen met het aanleren van een gezonde(re) leefstijl. Ook vind ik het leuk om anderen te inspireren met mijn “fitjourney” via instagram.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Mijn “fitjourney” begon ongeveer vijf jaar geleden. Ik was toen begonnen aan een opleiding maar al snel weer gestopt omdat het niks voor mij was. Hierdoor had ik een tussenjaar waarin ik ongeveer vier dagen in de week werkte. Ik zat in die tijd niet zo lekker in mijn vel en was absoluut niet blij met de manier waarop ik leefde en hoe mijn lichaam eruit zag. Ik ben nooit echt heel zwaar geweest, maar ik was gewoon niet tevreden met mijzelf. Dus ik begon met afvallen. Eigenlijk ben ik een goed voorbeeld van hoe je het niet aan moet pakken. Ik schreef me in bij een sportschool en ik begon fanatiek te sporten. Maar het fanatiek sporten sloeg na een tijdje om in té fanatiek sporten. Ik hing vier dagen in de week 2 à 3 uur rond in de sportschool en ik wilde steeds zo veel mogelijk calorieën verbranden. Ook buiten de sportschool was ik constant bezig om zo veel mogelijk te bewegen zodat ik zoveel mogelijk calorieën ging verbranden. Ik woog mijzelf twee keer op een dag en ik meette mijn arm-, been- en buikomvang en schreef dit op in een boekje. Dit alles om bij te houden hoeveel ik aan het afvallen was. Met voeding was ik ook niet echt goed bezig. Ik lette er niet echt op dat ik gezond at, maar ik lette er wel op dat ik zo weinig mogelijk at. Op de dagen dat ik aan het werk was at ik wel redelijk normaal, maar op de dagen dat ik niet aan het werk was at ik veel te weinig. Op zo’n dag at ik in de ochtend een broodje, ’s middags koekjes of andere kleine dingetjes en ’s avonds at ik het avondeten wat mijn moeder had gemaakt. Nu, achteraf, weet ik dat wat ik toen deed totaal verkeerd was. Maar in die tijd was ik er blij mee want ik viel af! Ik kreeg complimentjes van mijn omgeving en dat deed mij goed. In een periode van ongeveer een jaar ben ik rond de 10 kilo afgevallen.

IMG_2708

Op een gegeven moment merkte ik dat ik me vaak niet lekker voelde en veel moe was. Ik wilde me weer beter gaan voelen en begon me langzamerhand te verdiepen in gezonde voeding. Deze interesse groeide en daardoor ben ik ook de studie Voeding & Diëtetiek gaan doen. Deze studie heeft mij meteen geleerd dat meer eten niet slecht hoeft te zijn en dat je er niet van aan hoeft te komen zolang je maar de juiste keuzes maakt en een balans voor jezelf vindt. Op dit moment fitness ik 3 à 4 keer in de week en ik doe eigenlijk alleen maar krachttraining. Ik probeer 2 keer in de week benen/billen te trainen omdat dit toch mijn “probleemgebieden” zijn. Hiernaast tennis ik nog één keer in de week. Doordat ik erg druk was met mijn studie en even niet zo lekker in mijn vel zit, houd ik mijn voeding nu niet bij. Wel let ik er op dat ik zoveel mogelijk de ‘betere’ keuzes maak en dat ik op gewicht blijf. Ik gebruik het ‘betere’ omdat ik niet helemaal “clean” eet. Ik vind het niet fijn om mijzelf zo veel te verbieden, daar word ik alleen maar ongelukkig van en dat werkt gewoon niet voor mij. Ik weet wat ik ongeveer op een dag kan eten en daar probeer ik mij zo goed mogelijk aan te houden. Als ik zin heb in een stuk chocolade of een pizza dan eet ik dat, maar ik let wel op dat ik het niet te vaak doe. Op dit moment werkt dit voor mij het beste. Het geeft mij op dit moment een stukje rust, zodat ik mij wat meer op belangrijkere dingen kan richten.

IMG_1356

Wat ik nog wil meegeven en waar ik de laatste tijd meer mee bezig ben, is dat je jezelf niet zo erg moet vergelijken met anderen op instagram. Iets waar ik wel vaak mee bezig was en ik denk ook veel anderen. Maar dit heeft bijna altijd een negatief invloed op jezelf. Op instagram laat men vaak “perfectie” zien, de “perfecte” huid, het “perfecte” lichaam en mensen die het “perfecte” leventje leiden. Waarom zet ik het woord perfect tussen aanhalingstekens? Ik vraag me af wat perfectie nou eigenlijk is. Wie zegt dat het hebben van cellulite, striae, geen sixpack, kleinere borsten of wat dan ook minder perfect is? Je kan jezelf niet vergelijken met instagrammodellen omdat dit vaak niet de werkelijkheid is. Zo’n foto is een momentopname met het perfecte licht, de perfecte houding en de beste filters. Onmogelijk om jezelf mee te vergelijken dus. Het streven naar een bepaald lichaam is niet verkeerd, maar het moet wel haalbaar zijn.

“You were born to be real, not perfect.”

Wil je Nienke blijven volgen? Dat kan via haar Instagram account: @nienkke

Wil je hulp om jouw doelen te bereiken? Wij maken persoonlijke schema’s op de klant afgestemd. Stuur ons een mailtje voor meer informatie over het Gymjunkies Lifestyle Plan! cynthia@gymjunkies.nl


banner-fitchef100 snelle en makkelijke recepten voor je ontbijt, lunch, diner, snacks, smoothies en soepen! Klik hier voor meer informatie.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.