Gymjunkie van de maand: Marije

mmmmdIk vind dit serieus super spannend om te doen, ik geef mezelf eigenlijk nooit echt zo bloot, maar ga het toch proberen! Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Marije, 23 jaar oud en woon in de achterhoek! (nee, ik woon niet op een boerderij).

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik mijn hele leven al sportief ben, van badminton tot voetbal tot mijn sport opleiding. Van kleins af aan al op een windsurfplank te vinden en stil zitten is ook niet echt mijn ding. Zoals je op de foto’s ziet ben ik ook nooit echt heel dik geweest. Op mijn 15e liep ik met voetbal een knie blessure op, mijn voorste kruisband was afgescheurd, verschrikkelijk vond ik het. Dit gebeurde midden in mijn sport opleiding, ik kon dus alleen maar kijken tijdens alle sport lessen… frustrerend! Doordat ik dus van veel naar helemaal geen beweging ging, vlogen de kilo’s erbij. Ik was er al vrij vroeg bij met uitgaan, overal stond ik vooraan, dus ook met shotjes, drankjes en ook bij de after party snacks. Niet bewegen en naar veel feestjes gaan is niet echt de beste combinatie, maar dat maakte mij op dat moment niks uit. Ik was totaal niet met mijn gewicht bezig en al helemaal niet met gezonde voeding. Dit alles totdat ik aangenomen werd op mijn stage adres, een fitnesscentrum, hier begon ik op de fitness. Ik ging dus mensen helpen en motiveren om de beste versie van zichzelf te worden. Maar hoe dan? Dit was ik zelf nog niet eens? Ik werd me er bewust van dat ik dingen anders moest gaan doen, ik ging meer sporten en beter eten, maar toch was mijn leven op dat moment nog een groot feestje.

Mijn echte motivatie kwam pas toen ik ging samenwonen met mijn vriend, ook een echte sportminder! We moesten zelf boodschappen doen en koken, dit was mijn echte omslag. Overal haalde ik de gezonde receptjes vandaan, alles moest ik uitproberen. Ik wilde perse uitzoeken wat voor mij werkt, zo kwam ik er achter dat ik veel minder last heb van mijn PDS (prikkelbare darm syndroom) als ik geen brood/pasta meer eet. Sinds een jaar eten we 6 dagen per week precies volgens onze macro’s. Nee, ik word daar niet gek van… het geeft mij juist rust. Op deze manier weet ik precies hoeveel ik moet eten en wat ik mag eten. Op dag 7 is het bij ons thuis een groot feest; CHEATDAY! Op deze dag eten we alles waar we maar zin in hebben, vooral heel veel chocola! – Balance is the key!

Marije lat pull down

Het laatste jaar ben ik behoorlijk veranderd, weinig stappen, nauwelijks alcohol, gezonde verse voeding en heel veel trainen. Ik vier mijn feestjes in de gym en dat doe ik samen met mijn beste vriend en lover, I love it! Hoe ik deze gezonde leefstijl vol hou? Ik heb iets gevonden wat ik vol kan houden, iets waar ik mij fit bij voel en wat mij energie geeft. Ik blijf het elke dag weer een onwijs gaaf gevoel vinden; dat je lichaam elke dag weer sterker en strakker wordt. Het is ook mijn werk geworden, ik werk op dit moment full-time op een sportschool, GE-WEL-DIG! Elke dag mag ik weer mensen motiveren en stimuleren om  het beste uit zichzelf te halen. Laten zien dat ze veel meer kunnen dan ze denken, dat is wat mij betreft het aller mooiste wat er is! Dit doe ik niet alleen als werk maar ik ben onlangs samen met mijn vriend een eigen fitnessblog gestart: GETFITWITH. Hier posten we motivatie tips, workouts, gezonde recepten etc. Met een gezonde leefstijl word jij ook gelukkiger dan ooit! Afvallen is leuk maar de energie die je erbij krijgt is nog veel leuker!

Fit zijn is mijn werk, fit zijn hoort bij mij, fit zijn is wat ik leuk vind om te doen. Kies voor jezelf en doe juist de dingen die je gelukkig maken… en dat is voor mij sporten!

IMG_20160229_160017

Zoals je leest in het eerste gedeelte van mijn weg naar een gezonde leefstijl, was ik nogal een feestbeest. Ik hield van deze feestjes, heerlijk schandalen met mijn vriendinnen. De leukste en grappigste momenten mee gemaakt. Maar de Marije van nu, die met een gezonde leefstijl, gaat eigenlijk niet meer stappen en kan ook niet meer tegen alcohol. Jammer? Ehm, ja en nee. Het is jammer dat ik deze toffe vriendinnen niet veel of zelfs helemaal niet meer zie. Maar ik heb zoveel meer zelf vertrouwen gekregen, voel me zo fit. Het is een onwijs gaaf gevoel dat je lichaam elke dag weer sterker en strakker wordt. Deze levensstijl past goed bij mij, ik eet elke dag flinke protie groenten, fruit en kip, snoepen doe ik bijna nooit meer… behalve op cheatday! Haha. Ik heb iets gevonden wat ik vol kan houden, iets waar ik mij fit bij voel en wat mij energie geeft. Ook al is dit wat je graag wilt doen, is het niet altijd makkelijk. Vooral verjaardagen bijvoorbeeld, wanneer je i.p.v. taart een glaasje water wilt. Dan krijg je al snel ‘oh, wat ben je ongezellig’ naar je hoofd geslingerd. Wij Nederlanders combineren gezelligheid vaak met eten en drinken, terwijl gezelligheid juist het samen zijn is.

Fit zijn is mijn werk, fit zijn hoort bij mij, fit zijn is wat ik leuk vindt om te doen. Kies voor jezelf en doe juist die dingen die je gelukkig maken.. en dat is voor mij sporten!

Anderen helpen zichzelf beter, sterker, wijzer en fitter maken.. Dat is wat mij betreft het alles mooiste wat er is! Met een gezond eten en levenspatroon wordt jij veel gelukkiger dan ooit! Afvallen is leuk, maar de energie die je erbij krijgt is nog veel leuker!

Wil je mij en mijn fitjourney volgen op Instagram dan kan je me vinden op @getfitwith_marije


banner-fitchef

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.