gymjunkie van de maand arlette keep it happyhealth

Gymjunkie van de maand: Arlette

EVEN BIJ HET BEGIN BEGINNEN.

Ik mocht mijzelf niet. Daar heb je het. Een simpel, pijnlijk antwoord van hoe mijn leven er voor de verandering uitzag. Ik was een meisje die zichzelf niet graag mocht en van alles misbruikte om dat duidelijk te maken. Ik at, rook en dronk (te) veel en leek een soort zorgeloos, glimlachend bestaan te leiden.

Gevangen in een relatie met een jongen die niet goed voor mij was zocht ik de oplossing in eten. Het houden van jezelf, jezelf in de watten leggen of jezelf koesteren dacht ik met eten (mijn nieuwe beste vriendje) op te lossen. 140 kilo later realiseerde ik mij dat eten mijn vriendje helemaal niet was.

 

gymjunkie van de maand arlette keep it happyhealth

 

DUS WAT DOE JE DAN?

Realiseren dat je te zwaar bent en hier daadwerkelijk iets mee doen zijn twee verschillende dingen. De weg naar morbide obesitas bewandel je niet in één middag dus de weg naar gezondheid hoef je ook niet in één maand te verwachten. Terugvallen na een zoveelste dieet, het gevoel te falen en de standaard hersenspinsels “je bent niet goed genoeg, niet mooi genoeg” is iets waar je doorheen moet om deze verandering te creëren.

 

DE KNOP BESTAAT ÉCHT!

Er is een cruciaal punt geweest in mijn leven dat ik het zat was. Ik was ongelukkig, ongezond en zat in een slechte relatie met mijzelf en anderen. Ik moest mijn leven veranderen want op deze manier vond ik er vrij weinig aan. Als ik nu terug kijk is dat mijn knop geweest. Ik heb met een stevige vuist op tafel geslagen en mijzelf toegesproken dat hoe ik mij nu voel niet goed genoeg meer is.

 

gymjunkie van de maand arlette keep it happyhealth

 

VERANDERING IS SPANNEND, MAAR VERANDERING IS OOK NODIG.

Het is super tof om te besluiten dat je beter verdiend, maar waar begin je dan? Ik moest 70 kilo afvallen om gezond te zijn en had meteen daar besloten dat mij dat nooit zou gaan lukken. Ik besloot mij te focussen op kleine veranderingen die minder heftig voelde als 70 kilo ‘moeten’ afvallen.

Op de fiets naar mijn werk in plaats van de bus. Salade eten in plaats van een patatje. Een rondje wandelen in plaats van die zak chips op de bank. Kleine veranderingen die (geloof mij) de nodige weerstand opriepen maar wel haalbare doelen waren… En als dan die eerste 5 kilo eraf is krijg je een soort boost! “Het geen wat ik nu doe werkt!!”

 

gymjunkie van de maand arlette keep it happyhealth

 

EN DAN WERKT HETGEEN WAT JE DOET ÉCHT.

Er ontstond een bepaalde drive bij mij. Het zit in mijn persoonlijkheid om door te zetten en te streven naar succes, maar op de één of andere manier was dit zo’n onhaalbaar doel dat ik hem moest en zou halen. Ik kreeg een honger voor succes. Ik had ook wel echt honger in chocolade hoor, maar wie af wilt vallen zal bepaalde veranderingen in zijn eet patroon moeten maken! ?

Het duurde niet lang voordat mijn omgeving begon op te merken dat ik afviel, ook de krachttraining en kilometers fietsen begonnen zijn vruchten af te werpen. Kleding zat beter, ik begon te stralen, mijn gezondheid verbeterde, jongens begonnen ineens te appen en zelfvertrouwen begon te groeien.

 

I DID IT!

In minder dan twee jaar tijd heb ik mijn leven 180 graden weten te draaien. Ik doe mijn best om mijn proces in schrift vast te leggen, maar dit is bijna niet te doen. Er zal altijd maar één persoon zijn die exact weet hoe dit proces is verlopen en dat ben ik.

Het moment dat ik 70 kilo was afgevallen stapte ik van mijn weegschaal, keek in de spiegel en het eerste wat er door mijn hoofd schoot was: “Ik ben te mager”. Wat kan ik hier om lachen als ik terug kijk. Zo heb je morbide obesitas en zo vind je jezelf te mager. Dit was gelukkig met een happy meal en twee repen chocolade diezelfde middag opgelost.

 

gymjunkie van de maand arlette keep it happyhealth

 

HOE HET NU MET MIJ GAAT?

Nadat ik mijn doel had gehaald had ik moeite met de resultaten vasthouden. Ik heb daarom een nieuwe boost aan mijn fitness moeten geven om een bepaalde uitdaging te creëren. Ik hou ervan om mijzelf te bewijzen dat ik in staat ben tot alles wat ik bedenk. Daarom heb ik mijn hele 2018 opgedragen aan iets goeds doen voor een ander. Zonder reden, zonder achterliggende gedachte.

18 Maart ga ik mijn aller eerste 5 km run rennen voor het KWF. De 10 km Kika run volgt in Juni. Ik vind het spannend om met mijn ex morbide obesitas knietjes dit avontuur aan te gaan maar verandering is altijd spannend. Verandering is ook altijd nodig ?

 

gymjunkie van de maand arlette keep it happyhealth

 

UNHAPPY, UNHEALTHY NAAR HAPPYHEALTH

Ik leef een leven waarin ik anderen kan meegeven dat alles mogelijk is. Ik heb het geluk dat er een bereik en een platvorm bestaat waarin ik mijn verhaal kan doen die andere hopelijk iets mee kan geven. De boodschap die ik heb voor degene die het nodig heeft is dat je nooit moet opgeven.

Je gevangen voelen in een relatie, op je werk, in je thuissituatie of in je eigen lijf is het niet waard om jezelf daardoor maar minder te gunnen. Wij verdienen het om ons goed te voelen en alleen jij kan ervoor zorgen dat jij je beter voelt.

XOXO

#keep_it_happyhealth

 

meer verhalen

Inspirerend? Volg Arlette op Instagram!

 

body&fit korting

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.