gelukkig zijn, depressie, tips gelukkig worden

DE REDEN WAAROM JIJ JE GOEDE VOORNEMENS NIET VOLHOUDT!

Morgen is het alweer de laatste dag van 2017… wat gaat de tijd toch snel. De jaren vliegen zo voorbij en elk jaar weer hebben veel van ons goede voornemens. Stoppen met roken, gezonder gaan leven, nu echt gaan sporten, 10 kilo afvallen, je familie meer zien, dat bedrijf starten waar je al jaren van droomt, minder alcohol drinken en ga zo maar door..

Maar wat komt er echt terecht van al die voornemens?

Waarom houden we het toch nooit vol? Misschien wil je het niet graag genoeg of stel je andere prioriteiten. Maar ik denk dat de echte reden is, dat we niet geloven dat we echt kunnen veranderen. Vergeet nooit dat jij niet je verleden meer bent, je hebt misschien fouten gemaakt of erge dingen meegemaakt, maar dat is niet wie je nu bent. Het heeft je wel gevormd wie je nu bent, maar elke dag kun jij de keuze maken om te veranderen!

Ik had elk jaar weer goede voornemens en nooit hield ik ze langer vol dan 1 of 2  maanden, soms slechts weken. We zijn nu 4 jaar later en ik ben compleet veranderd. Goede voornemens doe ik niet meer aan, want elke dag neem ik mij voor om voor mijn dromen te gaan en er een hele leuke dag van te maken. Mijn mindset was vroeger erg negatief en ook hield ik van mijn veilige comfortzone.

Het is niet zo gek dat de meeste mensen vooral negatief denken. We groeien op in een negatieve maatschappij, omringd door ellende en angst. Oorlogen, verkrachtingen, moorden, je hoort het elke dag weer voorbij komen. Daarbij zijn er meer (jonge) mensen depressief dan ooit. De druk die op ons ligt vanuit school, onze ouders, onze vrienden, succesvol zijn of worden, het is nooit genoeg. We willen alsmaar meer en beter. We vergelijken onszelf continue met anderen. Op social media lijkt iedereen een geweldige leven te hebben, terwijl we in realiteit allemaal dealen met situaties of mensen die ons pijn doen.

Dat is misschien wel de reden dat je je goede voornemens niet volhoudt, je denkt dat het je toch niet lukt. Je gaat negatief tegen jezelf praten, ziet andere mensen waarbij het zogenaamd wel allemaal makkelijk gaat, terwijl in realiteit zij ook struggelen. Het verschil met mensen waarbij het uiteindelijk wel lukt is dat ze niet stoppen als ze ‘falen’. Succes kan niet bereikt worden zonder te falen. Verwachten dat iets meteen goed lukt kan niet. Je valt en staat op. Je valt weer en je staat weer op… al val je duizend keer als je maar weer opstaat.

Stoppen is geen optie.

Ik kijk geen nieuws en richt me niet op dingen die me angstig en bang voor de wereld maken. Ik ken mezelf nu goed genoeg en merk dat ik het me zo erg aantrek dat ik alles angstig begon te vinden. Bewust kies ik er dus voor het niet in mijn leven te laten. De grote dingen, die er echt toe doen zie je toch wel overal op social media verschijnen.

Ook volg ik geen accounts op social media die me rot laten voelen of die ik irritant vind. Je kunt zelf kiezen wie je volgt, volg gewoon alleen mensen die je leuk vindt en dan ga je social media vanzelf weer inspirend vinden, waarvoor het ook bedoeld is. Maak voor jezelf de keuze hoeveel je toelaat in je leven. Wat wil je zien, wat wil je horen, zorg evoor dat het meer positief is dan negatief.

Er zullen altijd mensen of situaties zijn die je niet aanstaan, maar daar moet je mee dealen.

Het is aan jou hoe je ermee omgaat.

Er gebeuren nog zat k*t dingen in mijn leven, maar ik leer er altijd iets van. Al is het alleen al met pijn leren omgaan. Vroeger kon ik niet dealen met verdriet, het deed zo ontzettend veel pijn en ik vocht ertegen. Ben ervan overtuigd dat ik daardoor in een zware depressie raakte. Omdat ik bleef vechten. Op een gegeven moment kon ik niet meer vechten, het was op… Zelfmoord ging dagelijks door mijn hoofd en bijna had ik die keuze gemaakt.

Maar ik kon het mijn familie en vrienden niet aan doen. Ik koos ervoor om te proberen mijn gedachtes positiever te maken. Ook al voelde het nog niet goed. Toen ben ik gestopt met tv kijken, ik keek alleen nog op internet dingen die ik zelf wilde zien en die positief waren. Ik omringde me met positieve lieve mensen. Ik ging sporten en wilde goed voor mezelf zorgen door gezonder te gaan eten. En langzaam aan begon ik me beter te voelen.

Ik was niet in een paar maanden beter, de afgelopen vier jaar heb ik continue aan mijn mindset gewerkt en liefde voor het leven leren te voelen. En nog steeds ben ik niet uitgeleerd, er komen zoveel dingen boven elke keer weer. Omdat ik zolang niet wilde dealen met vroeger en dingen die er gebeurd waren maakte ik mezelf ziek, mentaal maar ook fysiek.

Nu vecht ik niet meer, ik leer omgaan met pijn.

Ik leer mezelf elke dag beter kennen, leer grenzen aangeven en mezelf durven te zijn. Ook al zijn er duizenden ogen op me gericht. Influencer zijn, zoals je dan ineens genoemd wordt, is soms niet makkelijk. Je leeft je leven net als ieder ander, alleen kijkt iedereen naar je en daarbij heeft ook iedereen een mening. Ik heb daar zelf voor gekozen dus ik zal daar ook nooit over zeuren, maar ik moest er dus wel mee leren omgaan want het was soms best moeilijk als je rot opmerkingen krijgt.

Ik ben er gelukkig elke dag dankbaar voor geweest dat dit nu mijn werk is geworden. Nu leef ik echt het leven waar ik van droomde. Als je door die angst heengaat, hebt leren omgaan met die angst om veroordeeld te worden, dan voelt het enorm bevrijdend om gewoon jezelf te kunnen zijn ook al lezen straks duizenden mensen deze blog.

Goede voornemens… je hebt ze niet nodig doe het dit jaar anders en besluit dat je positiever zult zijn. En besluit vooral in jezelf te gaan geloven! Ik had geen opleiding, woog 20 kilo meer, was zwaar depressief en heb 2 chronische ziektes…en ik sta hier nog toch ook:)? Dus jij kunt ook je dromen waarmaken!

Je kunt vanaf nu de keuze maken iets meer op je gedachtes en gevoelens te gaan letten. Kies wat vaker voor jezelf, neem rust, kies de juiste mensen om je heen, denk positiever, doe wat jou gelukkig maakt en laat je nooit tegenhouden omdat je vindt dat je faalt. Je zult zien dat je leven vanzelf verandert, omdat jij verandert. Je kunt het niet forceren, verander eerst de binnenkant, dan volgt de buitenkant vanzelf.

Ik wil jullie een mooi 2018 wensen vol liefde en geluk.
Believe in yourself & trust the process.

Wil je meer zien van Cynthia? Je kunt haar volgen op Facebook, Instagram, Youtube en haar eigen blog!

 

body&fit korting

 

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.