goede voornemens in het nieuwe jaar mindset monday blog fernst matitawaer

GOEDE VOORNEMENS IN ‘HET NIEUWE JAAR’

Waarom hechten we zoveel waarde aan een ‘nieuw jaar’? Nieuw jaar nieuwe kansen, goede voornemens en dat alles bewaren tot aan 1 januari in het ‘nieuwe jaar’. Persoonlijk zie ik het als een beperking en een last. Hopen dat het jaar snel voorbij gaat wanneer het niet goed gaat en hopen dat het, het volgende jaar wél goed gaat… Als iets niet goed gaat hoop ik dat het zo snel mogelijk beter gaat en probeer ik zo snel mogelijk er alles aan te doen om de situatie te veranderen.

Waarom blijven hangen in een situatie waar je niet in wilt zijn?

Zelf denk ik liever niet aan ‘tijd’, of aan ‘jaren’, in mijn leven. Gewoon het ‘nu’ in plaats van elk jaar een nieuwe kans om iets positief te veranderen in je leven. Elk moment die ik kan pakken voor een goed voornemen, die probeer ik te pakken. Waarom wachten tot een bepaald moment? Wacht je af omdat dit tactisch gezien beter is of wacht je af zodat je het stiekem gewoon uitstelt zodat je nog heel even door kan gaan met wat je aan het doen bent terwijl je weet dat er een verandering moet komen?

Pak je kansen zodra die zich aanbieden en zodra je de ingeving krijgt om iets te doen.

Voor je het weet gaan ze je voorbij en gaat er een ander mee van door. En voor je het weet heb je de energie er niet meer voor, geen zin, te lui of zie je het gewoon niet meer zitten om te doen.

Natuurlijk is het veel makkelijker gezegd dan gedaan, maar dat is nu net de mindset die je moet hebben om er wat van te maken, ongeacht de situatie. Laat je niet meeslepen door de stroming, maar durf er tegen in te zwemmen. Ook al kan het soms lijken dat het eind zoek is, onderneem actie en creëer gewoon een ander eind aan het hoofdstuk als de één niet lukt.

Gewoon gaan en doen, onderschat jezelf niet. Waar een wil is, is een weg, zolang je het maar graag genoeg wilt.

 

Interessant? Lees ook: De reden waarom jij je goede voornemens niet volhoudt!

 

Wil je meer zien van Fernst? Je kunt hem volgen op Instagram!

 

body&fit super sale korting

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.