21 aug GEVULDE AVOCADO MET EI UIT DE OVEN, GESERVEERD MET KIP
Vandaag deel ik voor één van mijn favoriete gerechtjes: Avocado opgevuld met ei uit de oven. Dit gerecht wordt geserveerd met kip omdat het lekker veel proteïnen bevat en de maaltijd net iets ‘volwaardiger’ maakt. Smullen verzekerd!
Avocado is één van mijn favoriete ingrediënten. Het bevat niet alleen gezonde vetten, maar je kan er oneindig mee variëren. Van koude tot warme gerechten, van brownies tot gezonde chocolade mousse.
INGREDIËNTEN
- 1 grote avocado
- 2 eieren
- 1 teentje knoflook
- 100 g kip (of meer)
- peper, zout
- kippenkruiden
- bakstof
BEREIDING
- Begin met de oven voor te verwarmen op 180°C.
- Halveer de avocado en verwijder de pit.
- Hol de avocado wat dieper uit (leg het vruchtvlees even aan de kant voor later).
- Neem een kommetje en doe hierin één ei. Wanneer de oven voorverwarmd is, lepel je de eidooier (of een halve eidooier) en het eiwit in de ene avocado helft. Herhaal deze stap voor de andere helft.
- Neem een rooster en bekleed met een vel aluminiumfolie. Plaats voorzichtig de gevulde avocado op het rooster.
- Plaats het rooster in de oven en laat de avocado 20 min. bakken.
- Snijd ondertussen de knoflook en het overgebleven avocado-vruchtvlees in kleine stukjes.
- Verwarm een pan op het vuur.
- Snijd de kip in reepjes en kruid met kippenkruiden en peper.
- Verhit de pan met olijfolie of bakstof.
- Leg de kip voorzichtig in de pan, voeg de stukjes knoflook toe en bak de kip goudbruin aan beide kanten.
- Wanneer de avocado klaar is, haal je deze uit de oven.
- Dresseer de avocado op een bord en kruid af met peper en een eventueel een klein beetje zout.
- Leg vervolgens de kip mee op het bord en schep de knoflook er overheen.
- Als je wilt kan je de overgebleven avocado mee dresseren op het bord.
- Laat het smaken ☺.
VOEDINGSWAARDE:
Gevulde avocado met kip | halve portie | hele portie |
Calorieën | 335 kcal | 670 kcal |
Vetten | 24,5 gr | 49 gr |
Koolhydraten | 11 gr | 22 gr |
Eiwitten | 21 gr | 42 gr |
Liefs, Debby ♥
Je kunt Debby volgen op Instagram en Facebook!
No Comments