lichaamsbeweging en detoxkuur

GELUKKIG DANKZIJ LICHAAMSBEWEGING EN DETOXKUUR

Gezondheid en geluk zijn nauw met elkaar verbonden. Door goed op je voeding te letten en te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging ben je dus in staat om meer plezier uit het leven te halen. Helaas blijkt dit voor lang niet iedereen even gemakkelijk.

Inmiddels is er veel meer bekend over gezonde voeding en zijn er talloze onderzoeken gedaan naar de effecten van sporten en bewegen op de gezondheid. Je moet in feite onder een rots geleefd hebben wanneer je nog nooit iets gelezen hebt over een dieet of een trainingsschema. Het zijn vaak mooie verhalen. Helaas blijkt dat het voor veel mensen onhaalbaar is om ze toe te passen in het dagelijks leven. Dit artikel gaat over methodes die daar juist wel rekening mee houden.

Waarom inwoners van Nederland veel minder bewegen dan vroeger gebruikelijk was

Verschillende gezondheidsinstanties adviseren de gemiddelde Nederlander om meer te bewegen. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Veel mensen hebben inmiddels een zittend beroep. Vaak werken ze achter een bureau en komen ze slechts een paar keer per dag overeind om een klein stukje te lopen. Het gebrek aan lichaamsbeweging begint al op jonge leeftijd. Want kinderen spelen minder buiten dan enkele decennia geleden. Er zijn eenvoudigweg veel meer alternatieven. Videospellen en het internet zijn daar voor een groot deel verantwoordelijk voor.

Ongezonde voeding is op elke hoek van de straat verkrijgbaar

Er zijn heden ten dage meer voedselproducten beschikbaar dan ooit tevoren. Het aanbod is gigantisch en dat zou een verrijking voor ons leven moeten zijn. Nog nooit eerder waren er zoveel ingrediƫnten, specerijen en kruiden beschikbaar. Bovendien vind je op het internet een onuitputtelijke lijst recepten waarmee je heerlijke gerechten kookt. Desondanks is ons dieet niet bepaald diverser geworden. Met name omdat we vooral kiezen voor ongezonde en gemakkelijke producten. Door beter te letten op voeding gaat de gemiddelde gezondheid van de Nederlander met sprongen vooruit.

Elke dag stappen zetten om gezond te blijven

Het tellen van stappen is inmiddels helemaal in. Een aanzienlijk deel van de inwoners van Nederland telt stappen met bijvoorbeeld een Fitbit of een smartwatch. Via je smartphone hou je bij hoeveel stappen je iedere dag zet. Meestal is 10.000 stappen per dag het doel. Dat is op zich redelijk veel. Vooral wanneer je elke dag Ć©Ć©n wandeling maakt om dit aantal stappen te zetten.

lichaamsbeweging

Zoveel calorieƫn verbrand je per stap

Het hoofddoel van het zetten van stappen is om calorieĆ«n te verbranden. Hoeveel je per stap zet is afhankelijk van verschillende factoren. Een groter en zwaarder persoon gebruikt per stap meer energie dan iemand die licht van gewicht is. Factoren zoals leeftijd en geslacht spelen ook een rol. Per 100 stappen verbrandt een persoon gemiddeld zo’n 5 kilocalorieĆ«n. Dat betekent dat je 500 kilocalorieĆ«n per dag verbruikt wanneer je iedere dag 10.000 stappen zet. Vrouwen hebben gemiddeld 2.000 kilocalorieĆ«n per dag nodig. Zij verbranden dus direct een kwart wanneer ze 10.000 stappen zetten. Voor een man is dat ongeveer Ć©Ć©n vijfde. Aangezien zij 2.500 kilocalorieĆ«n per dag consumeren om gezond te blijven.

Stappen zetten om af te vallen

Het is dus niet nodig om elke dag 10.000 stappen te zetten om af te vallen. Dat aantal is meer een richtlijn om mensen te motiveren. Om af te vallen en gezonder te leven is het met name belangrijk dat je meer gaat bewegen. Ontdek hoeveel stappen per dag om af te vallen jij nodig hebt.

Je lichaam detoxen om gelukkiger door het leven te gaan

In het dagelijks leven krijgen we onbedoeld heel wat giftige stoffen binnen. Dat heb je niet direct door. Maar het heeft wel degelijk effect op je gezondheid. Bovendien ga je minder gelukkig door het leven wanneer toxische deeltjes zich opstapelen. De oplossing is het ontgiften van je lichaam. Dat doe je bijvoorbeeld met daarvoor speciaal samengestelde sappen.

Waarom je lichaam vol zit met schadelijke deeltjes

Giftige stoffen dringen ons lichaam binnen via de luchtwegen en het spijsverteringskanaal. Het is geen geheim dat de lucht om ons heen ernstig verontreinigd is. Die adem je elke dag in. Daarnaast zitten voedingsmiddelen vol met schadelijke stoffen. Denk daarbij aan kleurstoffen, conserveringsmiddelen en smaakversterkers.

Meer gifstoffen dan je lichaam kan verwerken

Het menselijk lichaam is tot heel wat in staat. Je nieren en je lever werken continu hard om schadelijke deeltjes uit het bloed te zuiveren en te verwijderen. Maar door de enorme hoeveelheden raken ze overbelast. Je geeft je vitale organen een steun in de rug met een sapkuur. Lees meer over een sapjeskuur doen en wat de voordelen zijn voor je gezondheid.

detoxkuur

Je lichaam reinigen aan de hand van sappen met bijzondere ingrediƫnten

Fruit en groente zijn makkelijk te verwerken door het lichaam. Tenminste, zolang je voor biologische producten kiest die niet ondergespoten zijn met pesticiden. Door de inname van gifstoffen te beperken krijgen je organen de gelegenheid om het overschot weg te werken. Een sapjeskuur heeft dan ook veel overeenkomsten met een grondige, inwendige reinigingsbeurt.

Afvallen aan de hand van een sapkuur

Een detoxkuur duurt over het algemeen vrij kort. Je boekt al resultaat na een dag. Langer dan een week detoxen is afgeraden. Aangezien je lichaam dan belangrijke voedingstoffen mist. Tijdens een sapkuur drink je 6 keer per dag een portie. Over het algemeen zijn het verrassende smaken en zit er veel variatie tussen de sappen onderling. Je krijgt weinig calorieƫn binnen waardoor je de kans krijgt gewicht kwijt te raken. Een sapkuur is dus om verschillende reden een voordeel.

Gezond en afgetraind de zomer in

De zomer staat voor de deur en voor veel mensen is dat het teken om extra aan hun gezondheid te werken. Zomerkleding is tenslotte een stuk minder verhullend dan een slobbertrui of een dikke winterjas. Door meer te bewegen en te letten op je voeding is het zeker mogelijk om weer helemaal in vorm te zijn wanneer de zomer echt aanbreekt. Begin vandaag nog!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.