yoga en wijn amsterdam wine yoga event girls who drink magazine

ONTSPANNEN OP JE YOGAMAT MET EEN WIJNGLAS IN JE HAND

Ooit gehoord van Yoga met een wijnglas in de hand? Het is de nieuwste trend, overgewaaid uit Amerika, en daar al een award-winning succes. Yoga en wijn, het is een gouden combinatie voor ontspanning. Je hebt er geen wijn- of yoga-kennis voor nodig. Op 29 november vindt het allereerste Amsterdam Wine Yoga-event plaats. Nieuwsgierig geworden? Join the club…

Je zult het ongetwijfeld herkennen; je agenda staat bomvol met verplichtingen en je hoofd stroomt over. Ook al voel je je Superwoman, soms leg je de lat gewoon te hoog. Ontspanning is op zo’n moment hetgeen wat je nodig hebt. En daarom organiseert Girls Who Drink een evenement met de perfecte ingrediënten hiervoor: Wijn & Yoga. Het eerste Wine Yoga-event van Nederland vindt plaats op 29 november in Amsterdam.

 

amsterdam wine yoga event girls who drink magazine

 

EEN MOMENTJE BEWUST GENIETEN

Het combineren van wijn en yoga brengt meerdere voordelen met zich mee. Het bevordert je concentratievermogen en je wordt er dubbel zo zen van. Wijn heeft van nature al een ontspannende kracht. Voeg daar een fijne yogales van een knappe leraar aan toe, en je kunt er na afloop weer helemaal tegenaan. Daarnaast zul je na een yogales de voortreffelijke smaak van wijn nog meer gaan waarderen. Yoga bevordert namelijk ons focus- en concentratievermogen; twee essentiële technieken voor wijnproeven.

 

POSING EN POURING

Amsterdam Wine Yoga is een initiatief van Girls Who Drink in samenwerking met Faber alcoholvrije wijn, House of Watt en Brands & Stories. ‘Samen met een aantal toffe merken willen we een bijzonder event neerzetten met een knipoog’, vertelt Marcella Kramer, inititiefneemster van Girls Who Drink. ‘Een wine yoga filmpje op Facebook – met maar liefst 5 miljoen views – bracht mij op het idee.’ Wine Yoga is geboren tussen de wijnranken in Amerika en is daar razend populair. ‘Hoog tijd dus om deze trend naar Nederland te halen.

Tijdens dit posing en pouring event gaan we balanceren met een glas wijn op ons hoofd. Om gewiebel tijdens de yogales te beperken, en de kater de volgende dag te voorkomen, zal er caloriearme, alcoholvrije sparkling wijn van Faber geschonken worden tijdens de yogales. Door op een voorwerp te focussen verhoogt je concentratievermogen, waardoor je stressniveau verlaagt. Een moment van bewust genieten. De wijn yoga-les wordt gegeven door Holistic Movement-leraren Stijn de Jongh en Dennis van Miltenburg.

amsterdam wine yoga event girls who drink magazine

 

GIRLS WHO DRINK

Girls Who Drink is een platform waar je inspiratie kunt opdoen over drank, kwalitatief eten, hidden gems & hotspots en stijlvolle outfits. ‘Aan deze centrale elementen koppelen wij stoere evenementen en reistips, waarbij kennis en kwaliteit centraal staan’, aldus Marcella.

Girls Who Drink combineert een gezonde lifestyle met – op zijn tijd – een goed glas wijn in fijn gezelschap. Op deze manier genieten ze volop van het leven! Inmiddels hebben zich al meerdere kenners, experts en liefhebbers aangesloten bij Girls Who Drink, waaronder master sommelier Lotte
Wolf, alternatieve frisdrank expert Tessa Monfrooy en cocktails creator Kylie Schutz. Alle girls vertegenwoordigen hun eigen stijl waardoor jij je altijd kan identificeren met een van de vrouwen.

Girls Who Drink iniatiefneemster Marcella Kramer heeft nog oneindig veel plannen: vanaf het voorjaar 2018 wil ze moderne wijnreizen aan gaan bieden. ‘Weg met het stoffige karakter en vooral veel van wijn en eten leren van jonge, innovatieve (wijn) boeren en -huizen. Daarnaast
komen er meer ludieke evenementen aan, waarbij je altijd op een toegankelijke manier kennis opdoet van een kwalitatief product.’

 

amsterdam wine yoga event girls who drink magazine

WINE YOGA EVENT

Mocht je niet bij de wijn yoga sessie aanwezig kunnen zijn dan ben je vanaf 18.00 uur van harte welkom op de borrel daarna bij House of Watt. Alle dames van Girls Who Drink zijn aanwezig en leren de gasten graag nog wat meer over posing en pouring.

Tickets: www.amsterdamwineyoga.nl (Early bird € 5,00 & Regular € 7,50)
Yogamat: Je kunt een yogamat bij ons kopen voor € 5,50 of hier bestellen.
Waar: In de nieuwe huiskamer van Amsterdam Oost: House of Watt
Wanneer: 29 november van 17:00-18:00, met een aansluitende borrel
More info: www.amsterdamwineyoga.nl / Facebook / Instagram / www.girlswhodrink.nl

Hier meer blogs over yoga

 

body en fit gratis repen bij product actie

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.