Eiwitrijke Snickers cake

Een Snickers cake, because… Well… Snickers! Terwijl ik mijn laatste recept (homemade chocoladerepen) aan het maken was, dacht ik er over na of ik de chocolade ook nog ergens anders voor zou kunnen gebruiken. Met als resultaat deze cake, geïnspireerd op een Snickers-bar. Nee, het heeft niet exact de smaak van echte Snickers, die vol koolhydraten en suikers zit. Maar deze cake is wel een lekker en gezond alternatief met de hemelse combinatie van chocolade, karamel en pinda’s. Lees hieronder hoe je in 3 super simpele stappen deze eiwitrijke Snickers cake maakt.

 

INGREDIËNTEN CAKE:
  • 225 gr magere kwark
  • 150 gr banaan
  • 3 eieren
  • Stevia naar smaak
  • 75 gr kokosmeel
  • 50 gr eiwitpoeder (chocolade of vanillesmaak)
  • 50 gr ongezouten pinda’s
  • Flinke tl bakpoeder
BEREIDING CAKE:

Voor deze cake gebruikte een medium ronde springvorm (ik had geen gewoon cakeblik voor handen). Maar je kan deze cake natuurlijk in elke gewenste vorm bakken. Vet eerst de bakvorm in met cooking spray of gesmolten kokosolie. Leg daar een stuk bakpapier op zodat je de cake er straks makkelijk uit kan halen. Prak de banaan en doe deze in een kom met alle natte ingrediënten. Mix dit met een staafmixer of in een blender of foodprocessor tot een glad beslag en doe het weer terug in de kom. Meng nu alle droge ingrediënten in een aparte kom door elkaar. Nu meng je telkens beetje voor beetje met een spatel de droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Het klopt dat het beslag wat dik en plakkerig is. Als laatste voeg je de pinda’s aan het beslag toe en verdeel je het beslag in de bakvorm. Bak de cake in de oven op 180 graden in 35-45 min gaar. De exacte baktijd hangt van je oven af, controleer even met een saté prikker of de cake gaar is.

 

INGREDIËNTEN DADEL KARAMEL:
  • 200 ml kokosmelk (liefst biologisch)
  • 100 gr ontpitte dadels
  • tl cacaopoeder
BEREIDING DADEL KARAMEL:

Warm de dadels op in 200 ml kokosmelk (eerst goed schudden). Vlak voor het kookpunt haal je het pannetje van het vuur en laat je het afkoelen. Doe de kokosmelk met dadels en een tl cacaopoeder in een blender en maal het tot een gladde massa. Deze massa warm je weer op in een pan met een grote bodem totdat het dik genoeg is om te smeren zonder dat het uit zal lopen. Ondertussen wel goed blijven roeren. Als de dadel karamel is afgekoeld smeer je het over je afgekoelde cake.

 

INGREDIËNTEN CHOCOLADE TOPPING:
  • 25 gr kokosolie
  • 25 gr rauwe cacaopoeder
  • stevia naar smaak
  • 25 gr eiwitpoeder (als je geen eiwitpoeder wilt gebruiken dan voeg je wat extra cacao toe)
  • 25 gr ongezouten pinda’s
BEREIDING CHOCOLADE TOPPING:

Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg daarna de cacaopoeder, eiwitpoeder en stevia naar smaak toe. Goed roeren tot dat er een egale massa is ontstaan. Giet de chocolade boven op de cake over de karamellaag heen. Verdeel de pindas over de chocolade en zet de cake in de koelkast zodat de chocolade kan stollen. Je kan de cake het beste snijden als de chocolade nog niet helemaal gestold is, dus kijk na een paar minuten even hoe de chocolade er uit ziet. Haal de cake uit de bakvorm en snijd hem in 10 stukken. Bewaar de stukjes in de koelkast of vriezer.

IMG_0485

 

VOEDINGSWAARDEN:
[1/10 cake]

Calorieën                     239

Eiwitten                       15 gr

Koolhydraten             15 gr

Vetten                          13 gr

Vezels                            5 gr

 

May the Snickers be with you!

Instagram @svl89 & @gymjunkies_nl

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.