brandnetelthee

DE VOORDELEN VAN BRANDNETELTHEE + RECEPT

Wat is het eerste wat in je opkomt als je deze titel leest? Brandnetels.. gemaakt van thee? Dat ga ik eeecht niet drinken. Het mag dan misschien een vervelend plantje zijn op het moment dat je er mee in aanraking komt, maar de thee van deze plant blijkt erg gezond te zijn. Oké, vooruit. Let’s give it a try.

Nu vraag je je misschien af wat brandnetelthee precies is. Nou, thee gemaakt van brandnetels. Dat was niet heel moeilijk om achter te komen :). Maar wist je dat het in tegenstelling tot andere theesoorten geen cafeïne bevat? En je kunt ze in allerlei soorten en maten kopen, zakjes, losse thee of zelfgemaakt.

Maar waar is het nu precies goed voor?
  • HELPT BIJ AAN HET AFVALLEN – Dit is niet het eerste waar mensen aan denken bij het afvallen. Toch kan deze thee je er echt bij gaan helpen. Het drinken van brandnetelthee geeft een vol gevoel, het stimuleert de spijsvertering en verhoogt het metabolisme wanneer je dit vaak drinkt.
  • HET IS VOCHTAFDRIJVEND EN VERHOOGT HET METABOLISME – Sommige hebben last van een traag werkende schildklier en houden daarom ook meer vocht vast. Brandnetelthee helpt bij het afdrijven van overtollig vocht en kan daarin misschien de oplossing zijn voor jou.
  • EEN VOLLEDIGE ZUIVERINGSKUUR – Neem twee keer per jaar een brandnetelkuur en je zult het gaan merken. Je bent minder snel vermoeid, stimuleert een gezonde slaap, wat helpt voor de algemene gezondheid. Daarnaast zal je huid meer gaan stralen en dat heeft weer een positief effect op je zelfbeeld. Je kunt de thee ook dagelijks drinken, je zult dan na korte tijd het verschil al gaan merken.
  • GOED VOOR HAAR EN HUID – Het pakt huiduitslag aan en helpt bij jongeren acne te voorkomen. Je kunt de thee ook goed laten trekken en dit vervolgens met een doekje op de huid deppen. De haargroei wordt gestimuleerd en daardoor krijg je minder last van haaruitval. Het geeft een gezond glans aan je haar.
  • ZUIVERT HET BLOED – Deze plantjes bevatten veel vitamine A en C en helpt het lichaam om kalk en ijzer op te nemen. Onderzoek toont aan dat brandnetelthee niet alleen het bloed zuivert maar zelfs bloedstelpend is. Bij bloedarmoede zorgt deze thee ervoor dat er opnieuw rode bloedcellen worden aangemaakt en dat de bloedarmoede beperkt of zelfs geneest.
Zelf brandnetelthee maken?
  1. Pluk een paar brandnetels (vergeet niet eerst handschoenen aan te doen). Voor één kop brandnetelthee heb je ongeveer 30 gram brandneteltoppen nodig.
  2. Stop de brandneteltoppen in een voorverwarmde theepot.
  3. Giet ongeveer 600 milliliter water over de brandneteltoppen in de theepot en sluit deze af met een deksel. Laat de thee ongeveer 10 minuten trekken.
  4. Pak een zeef en giet het theewater hier doorheen. Zeef de thee goed zodat er geen kleine stukjes bladeren in de beker terecht komen.
Brandnetelthee kopen?

Als je de thee niet wilt maken, maar liever wilt kopen let dan goed op het merk waar je dit van koopt. Vaak zijn er ook nog eens verschillende varianten te verkrijgen van brandnetelthee. Gecombineerd bijvoorbeeld met andere heerlijke kruiden. Goede merken voor brandnetelthee zijn bijvoorbeeld Piramide en Zonnatura.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.