chocolade banaan muffins

CHOCOLADE BANAAN MUFFINS

Muffins met chocolade en banaan, WIE heeft deze heerlijke combinatie bedacht? Ja hoor, onze food blogster Linda. Wat een onwijs lekker recept, wat je zeker niet af kunt slaan. En ja, ze passen in jouw gezonde levensstijl.

Linda geeft liever de voorkeur aan zoveel mogelijk gezonde voeding, zonder al teveel suikers, zodat ze kan genieten van een lekkere chocoladereep of taartje wanneer ze daar zin in heeft. Het gebruik van suikervrije chocolade in gezonde bakrecepten is dus een uitkomst! Want chocolade in een recept verwerken is stiekem toch wel erg lekker.

Deze chocolade banaan muffins waren dus zeker geen straf om te eten. Het is een heerlijk tussendoortje, dat je makkelijk mee kunt nemen of in de vriezer kunt bewaren voor een later moment. En ben je de allergrootste chocoladeliefhebber die er maar bestaat, dan vind je deze chocolade hazelnoot muffins helemaal geweldig.

wat heb ik nodig? (voor 10 muffins)

  • 150 gram bloem
  • 50 gram eiwitpoeder
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 gram Sukrin Gold suikervervanger
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 40 gram chocolade puur

hoe te bereiden?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en spray een (siliconen) muffinvorm in met een beetje bakspray, een beetje olie of gebruik papieren vormpjes.
  2. Mix de bananen samen met de eieren en de olie in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan het bakje van de staafmixer of prak de bananen met een vork. 
  3. Voeg de sukrin gold, bloem, eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel en snufje zout toe. Mix met de keukenmachine of roer met een spatel goed door het beslag.
  4. Smelt ondertussen de chocolade. Dit kan au bain marie of in de magnetron (let op: ik stel de magnetron telkens in op 30 seconden en roer tussentijds goed door).
  5. Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes.
  6. Verdeel bovenop het beslag een theelepel gesmolten chocolade. Roer dit met satéprikker of lepel/vork door het beslag, zodat je een marmer effect krijgt.
  7. Schuif de muffins voor ongeveer 22 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
  8. Laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de muffins voorzichtig uit het bakblik haalt en verder laat afkoelen.
  9. Bewaar de muffins in een afgesloten trommel in de koelkast (maximaal 4-5 dagen) of vries een aantal muffins (goed verpakt) in.

voedingswaarde per muffin

150 calorieën – 8 gram eiwitten – 17 gram koolhydraten – 6 gram vetten.

Je kunt Linda volgen via Instagram, ze deelt hier super lekkere en gezonde recepten.

Volg je ons Lifestyle Plan? Dan kun je een muffin als tussendoortje eten!

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.