15 jan Choco bananenbrood
WAT HEB JE NODIG?
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 125 gram (volkoren speltmeel)
- 100 gram kwark
- 75 gram ongezouten cashew noten
- 75 gram cream cheese light
- 50 gram halfvolle melk
- 20 gram kokosbloesemsuiker
- 20 gram cacao poeder
- 5 gram bakpoeder
- 6 medjool dadels
Extra: – Cakevorm en bakpapier
HOE MAAK JE HET?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen en mix deze in een kom samen met de eieren en melk.
- Meng in een andere kom speltmeel, kokosbloesemsuiker, cacao poeder en bakpoeder. Voeg dit nu toe aan het bananenmengsel en mix goed door.
- Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Roer deze door het beslag. Voeg ook de cashewnoten toe en roer door het beslag (bewaar evt. een paar noten om de bovenkant van de cake te versieren).
- Meng in een kommetje de kwark samen met de cream cheese.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul de vorm met de helft van het beslag. Hierop verdeel je het kwark mengsel (leg hier een daar een paar klodders en smeer een beetje uit met je vingers). Bovenop het kwark mengsel komt de andere helft van het beslag.
- Zet in de oven voor ongeveer 40-45 minuten. Houd de cake ondertussen in de gaten. Wordt de bovenkant al te donker? Dek de bovenkant dan af met aluminium folie. Doe dit helemaal als je noten op de bovenkant hebt gestrooid, deze kunnen verbranden.
Liefs, Lindsey
VOEDINGSWAARDEN:
Choco banenenbrood | per plak (12 stuks uit een cake) | |
Calorieën | 189 kcal | |
Koolhydraten | 26 gr | |
Vetten | 6,8 gr | |
Eiwitten | 6,8 gr |
Gek op gezonde snacks? Hier vind je nog meer recepten!
Je kunt Lindsey volgen op Instagram, Facebook en haar eigen blog!
No Comments