chinese hotpot maaltijdsoep recept

Chinese hotpot

Zin in iets lekkers wat gezond is en low-carb? Heb ik je? Ja? Oké, lees gauw verder! Deze soep bevat veel verse groente, eiwitten en, én dit is het leukste, het is super smaakvol.  Een smaakvolle maaltijdsoep vol met verse groente.

 

Nodig voor 4 porties
  • 1 broccoli
  • 2 rode uien
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 500 gr. kipfilet
  • 100 gr. taugé
  • 4 eieren
  • verpakking eiermie
  • 150 gr. sperziebonen

Kruiden zijn optioneel:  knoflookpoeder, djahé, sambal, ketjap, zout en zwarte peper.

 

Lets make some soep!
  • Kook de sperziebonen in water met één blokje kippenbouillon voor 5 minuten.
  • Snij de ui en de broccoli fijn en roerbak deze voor 5 minuten op hoog vuur, voeg de sperziebonen toe en kruid deze naar smaak. Zet het vuur uit en voeg 2 handjes taugé toe. Roer even om. Zo blijft de taugé nog lekker knapperig.
  • Snij de kip in reepjes en roerbak gaar.
  • Zet een pan met water op en kook de 4 eieren voor 7 minuten.
  • Zet een pan met water op en kook de eiermie gaar volgens de beschrijving. Voeg in het water twee blokjes kippenbouillon toe.
Maak het bord zo op:

Pak een die bord. De mie leg je in een rondje op het bord, maak een gat in het midden. Vul deze met de groente. Leg de kip erop en schenk wat bouillon eroverheen. Pel en snij het ei en leg deze boven op. Klaar!!! Het vraagt om wat pannetjes, maar gelukkig is afwassen weer goed voor de beweging. Heb je een vaatwasser? Nog makkelijker.

Enjoy!

Liefs Nicole

 

chinese hotpot maaltijdsoep recept

 

Voedingswaarden:
Chinese hotpot per portie alles
Calorieën 550,3 kcal 2.202 kcal
Koolhydraten 59,8 gr 239 gr
Vetten 15,3 gr 61 gr
Eiwitten 43,8 gr 175 gr

 

meer soep recepten

Volg Nicole op FacebookInstagram en goforhealthy.nl

 

fitchef turbo, fitchef

 

1 Comment

Post A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.