23 nov BLOEMKOOLSOEP
De dagen worden kouder, de dagen worden korter. Dan is het natuurlijk extra lekker om van een warm soepje te genieten. En dan is het natuurlijk extra lekker als je van een vers soepje kan genieten boordevol goede voedingsstoffen! Lindsey heeft daarom een lekkere bloemkoolsoep gemaakt en dit recept wilde ze dan ook graag met jullie delen.
WAT HEB JE NODIG?
(voor 2 porties)
- 350 gram bloemkool roosjes
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook \ 1 lente-ui
- 50 gram spekjes
- 1 bouillonblokje
- 1 tl (kokos)olie om in te bakken
- ongeveer 1 liter heet water
Extra:
HOE MAAK JE HET?
- Snijd de ui. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de ui en voeg de knoflook (geperst) toe.
- Voeg vervolgens de bloemkool toe en roer even door.
- Vul de pan met water, zodat de bloemkool net onder water staat. Voeg ook het bouillonblokje toe en roer door.
- Breng het geheel zachtjes aan de kook en bak ondertussen de spekjes in een koekenpan.
- Zodra de bloemkool zacht is geworden kan je de soep met een staafmixer pureren (kan ook in een blender oid).
- Schenk de soep in twee kommen en verdeel de spekjes. Snijd de lente-ui in ringen en strooi over de soep.
Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDEN:
Bloemkoolsoep | portie | hele pan |
Calorieën | 235 kcal | 470 kcal |
Koolhydraten | 12 gr | 24 gr |
Vetten | 15 gr | 30 gr |
Eiwitten | 12 gr | 24 gr |
Liefs, Lindsey
Hier vind je meer soep recepten
Wil je meer zien van Lindsey? Je kunt haar volgen op Facebook, Instagram of haar eigen blog!
No Comments