ik ben bang van wat andere mensen van me denken gymjunkies cynthia houben

‘IK BEN BANG WAT ANDEREN VAN ME DENKEN’

We willen zoveel, maar vaak doen we er niks mee en dat komt meestal omdat we bang zijn wat anderen van ons denken of omdat we bang zijn om te falen. Angst houdt je tegen het leven te leiden wat je écht wilt en dat is zonde, want het leven kan zo mooi zijn 🙂

ANGST HOUDT JE DROMEN TEGEN

Vroeger liet ik me altijd leiden door angst. Bang om iets nieuws te proberen, want dat kon ik waarschijnlijk toch niet. Bang om een relatie te beëindigen, want dan was ik ineens alleen? Bang om de sportschool in te gaan, omdat ik bang was dat iedereen zou kijken en ik iets fout zou doen. Bang om uit mijn comfortzone te stappen en ga zo maar door.

Van klanten krijg ik bijvoorbeeld vaak berichtjes dat ze niet goed naar de sportschool durven, bang wat mensen denken en dat ze iets fout doen. Ik snap het heel goed, maar toch heb ik een paar jaar geleden mijn angsten aan de kant gezet en ben ik bijna 20 kilo afgevallen. Met al mijn angsten heb ik het zelfs gedurfd een eigen bedrijf te starten. Onzeker en eng was het, niemand geeft je op een papiertje dat iets gaat lukken of dat je gaat slagen. Maar de kunst is om je angst dus recht in de ogen aan te kijken.

Dat ik nu wel alles doe wat ik wil, betekent niet dat ik niet meer bang ben of angstig. Dat gevoel heb ik nog steeds, maar ik ga erdoorheen. Ik doe het gewoon! Nu zie ik angst als iets goeds, het betekent dat ik ga groeien. Als ik niks eng vind in mijn leven, betekent het dat ik stil sta… Dan zit ik in mijn veilige comfort zone en zal mijn leven niet veranderen. Wil ik iets anders in mijn leven zal ik door mijn angsten heen moeten.

LAAT LOS

En wat anderen van je denken? Who cares… dat zit in de mens. Ze zijn echt niet zoveel met je bezig als dat jij denkt. Mensen zijn vooral met zichzelf bezig ;). Dus je kan dat ook loslaten. Als iemand over jou praat is dit een moment opname, 2 minuten later praten ze weer over iemand anders en zijn ze jou allang vergeten. Jij bent diegene die er zolang mee blijft zitten, niet die mensen.

Nu praat ik heel makkelijk, maar dit heeft mij ook tijd gekost het los te laten. Ik vond het vroeger heel erg als mensen iets naars over mij zeiden, maar nu interesseert het me niet langer meer dan een paar seconden. Ik voel nog even dat rot gevoel, maar daarna laat ik los. Dat is niet waar ik mijn energie in wil steken en iedereen mag vinden van mij wat ze willen. Het is onmogelijk dat iedereen je leuk vindt en dat is oké! Jij vindt toch ook niet iedereen leuk? Probeer dus bewust zo tegen jezelf te praten als je merkt dat je iets niet durft omdat je bang bent voor meningen van anderen. De enige mening die telt is hoe jij over jezelf denkt.

Ik ben net begonnen met een YouTube kanaal en vond het eng! Dit was weer iets nieuws, mezelf op video laten zien, maar ik ben door die angst heen gegaan. Ben zo blij dat ik het gedaan heb, want ik wil mensen helpen en inspireren met mijn verhaal. En als iemand mijn video stom vindt is dat ook goed, dan hoeven ze er ook niet naar te kijken.

I can only be free, if I can be me… onthoud die quote 🙂

Ik ben ook van plan om mindset video’s op te nemen, dus als je dat leuk lijkt abonneer je dan alvast op mijn kanaal, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe video’s. 

Liefs,

Cynthia

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’

 

 

fitness geest schoenen nieuwe collectie

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.