16 jan APPELTAART OATMEAL
Havermout kun je extra lekker maken door er zelf allerlei ingrediënten aan toe te voegen. Dit appeltaart oatmeal ontbijtje is een goed begin van de dag!
Ingrediënten
- 35 gram havermout
- 150 ml. ( plantaardige ) melk
- 150 ml. water
- 1 zoete appel
- 1 tl. kaneel
- 15 gram rozijnen
- 1 el. olijfolie
- Optioneel: 1 tl. Stevia suiker of een andere zoetstof
Bereiding
- Snijd een ongeschilde appel in kleine stukjes.
- Doe de havermout samen met de (plantaardige) melk en het water in een pannetje. Voeg de helft van de appelstukjes, 1/2 tl kaneel en (optioneel) zoetstof toe.
- Breng de havermout zachtjes en al roerend aan de kook. Laat nog 2 à 3 minuutjes sudderen.
- Verwarm een tweede pannetje op een matig vuurtje en verhit de olijfolie.
- Voeg de overgebleven appelstukjes, de rest van het kaneel en de rozijnen toe.
- Bak dit al roerend tot de appeltjes zacht zijn.
- Serveer de havermout in een ontbijt schaaltje en schep er de gebakken appelstukjes en rozijntjes overheen.
Heb je graag wat meer eiwitten in dit gerecht? Voeg dan 1 eiwit toe aan het havermout-melk-water mengsel. Of neem havermout proteïne van Quaker!
Voedingswaarden
Appeltaart oatmeal | per portie | |
Calorieën | 370 kcal | |
Koolhydraten | 54 gr | |
Vezels | 6 gr | |
Vetten | 14 gr | |
Eiwitten | 5 gr |
Liefs,
Debby ♥
[print-me]
No Comments