accepteren en loslaten

ACCEPTEREN EN LOSLATEN – LEEF VANUIT VERTROUWEN & LIEFDE – 5 TIPS

Accepteren en loslaten is iets wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Maar het maakt je leven toch echt een stuk rustiger en minder ingewikkeld. Het leert je leven vanuit vertrouwen en liefde. Dat willen we allemaal toch? Word er beter in door deze 5 tips.

ACCEPTEER DE DINGEN DIE JE NIET KUNT VERANDEREN.

Hoe rot het ook is om te horen: laat los waar je geen controle over hebt. Het is iets waar ik dagelijks mee oefen en het brengt me een hoop vrijheid, blijdschap en rust.

Er zijn situaties waar je de volledige controle over hebt, maar ook dingen waar je geen controle over hebt. We piekeren en klagen vaak over dingen die we niet kunnen veranderen. Je verleden is iets wat je niet kunt uitwissen, net zoals je het gedrag van de mensen om je heen niet kunt veranderen. Maar ook op het nieuws en het weer is geen invloed uit te oefenen. En wat dacht je van je uiterlijk? Dat is grotendeels iets wat je niet kunt veranderen of bijstellen.

Wat is accepteren? Merk je spanning of negatieve gevoelens op bij dit soort voorbeelden? Stel jezelf de vraag of je hier wel controle over hebt. Is dit niet het geval, laat het dan los en leg je erbij neer. Kan je er wel controle over uitoefenen? Maak dan een plan van aanpak en doe wat in je vermogen ligt om te doen. Dit geeft absoluut de rust die je zoekt! Leren loslaten en vertrouwen kost tijd, maar met jouw inzet en motivatie gaat dit je ongetwijfeld lukken.

 

HET MAAKT NIET UIT WAT EEN ANDER VAN JOU VINDT, LAAT HET LOS.

Je hebt nooit volledige controle over wat iemand van jou denkt. Mensen denken nu eenmaal wat ze voelen en daarbij houden ze niet altijd rekening met hoe jij je voelt. Het maakt niet uit wat iemand van je denkt. Het is namelijk JOUW leven en het gaat erom dat JIJ je verhaal op deze planeet vertelt. Jouw ervaringen zijn van onschatbare waarde en jezelf druk maken over wat anderen van je vinden is zonde van je tijd en energie.

Ga daarom aan de slag met hoe jij naar jezelf kijkt. Houd van jezelf, daag je uit om het goede te doen en wandel in liefde. En leef je leven vooral met de waarden die voor jou belangrijk zijn. Dit geeft rust en kost je veel minder energie.

JE HOEFT NIET “PERFECT” TE ZIJN.

Het is onmogelijk om perfect te zijn.. hoe graag je dat misschien ook wilt. Bovendien is het onmogelijk om alles perfect te doen. Hoe meer je streeft naar perfectie, hoe verder je afstaat van de realiteit. Je kunt nu eenmaal niet veranderen wat is. Stop daarom deze strijd tegen jezelf! Het is juist goed om imperfect te zijn. Doe vooral wat in jouw macht ligt zonder dat je dit perfect wilt doen. Daar hoort ook een stukje pijn accepteren bij. Want de ‘battle’ die je voert om perfect te zijn, brengt vaak allerlei negatieve en pijnlijke gevoelens met zich mee. Wees lief voor jezelf en geef loslaten betekenis.

WEES DANKBAAR VOOR WAT JE HEBT.

Wij als mensen willen vaak meer en meer en dit staat ons soms aardig in de weg. Zowel kleine als grote verlangen sluipen stiekem je brein binnen en geven je een gevoel van ontevredenheid. Toch speel jij hierin een grote rol. JIJ beslist namelijk wat je ermee doet. Observeer wat je voelt en laat het verlangen naar meer los. En vertel jezelf hoe goed je het hebt en dat je leven ook nu leuk genoeg is. Er is tenslotte genoeg om dankbaar voor te zijn! Het is zeker de moeite waard om het eens te proberen!

STEL JE VERWACHTINGEN BIJ.

Veel problemen ontstaan door te hoge verwachtingen van anderen. Ga maar eens op onderzoek uit wat jij zoal verwacht van de mensen in je nabije omgeving. Vind je dit redelijk? Je leven is niet afhankelijk van hoeveel ‘likes’ je krijgt op je social media en of mensen in je omgeving je leven ook op Facebook en Instagram bewonderen.

Leren loslaten in je relatie, leren loslaten op je werk, het loslaten van een ex of het loslaten van je kind, het zijn thema’s waar velen dagelijks mee worstelen. En vaak hebben ze alles te maken met verwachtingen. Verwachtingen loslaten voorkomt flink wat frustratie. En onthoud dat het goed is om veel bij jezelf te houden. Doe iets zonder wat terug te verwachten of probeer je verwachtingen bij te stellen. Op die manier voorkom je flink wat verwarring.

Het is onmogelijk om andere mensen te veranderen. Wat je wel kunt is jezelf veranderen. Besteed daar je tijd en aandacht aan. Laat daarom los en verwacht minder voor een gelukkig leven. Vergeet niet; loslaten kun je leren. Leer een situatie accepteren zoals hij is. Je kunt er vandaag al mee beginnen, dus waar wacht je nog op?

Liefs, Valesca

Je kunt mij volgen via Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.