08 sep Pompoen koeken (eiwitrijk)
Het pompoen seizoen staat weer voor de deur. Ik heb mijn eerste oranje exemplaar al gekocht. En daar maakte ik deze lekkere koeken van. Prima als ontbijt of tussendoortje. Uiteraard mét extra eiwitten.
WAT HEB JE NODIG:
- 2 rijpe bananen
- 180 gram pompoen puree (dit kan je zelf gemakkelijk maken)
- 200 gram havermout
- 2 scheppen eiwitpoeder white chocolate (of vanille, banaan etc)
- Snuf kaneel
- Snuf zout
- ½ zakje bakpoeder
HOE MAAK JE HET:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vermaal de havermout tot meel en doe dit meel in een kom samen met de eiwitpoeder, kaneel, zout en bakpoeder. Roer even door.
- Blendeer ondertussen de bananen in de keukenmachine of blender.
- Giet dit bij de droge ingrediënten en voeg ook de pompoenpuree toe. Roer door totdat er een stevig deeg ontstaat. Deze mag wat nat blijven.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Maak bolletjes van het deeg en druk uit in dikke koeken. Deze plaats je in het midden van het bakblik.
- Bak gaar in 10-12 minuten (let op; dit gaat heel snel!)
- Smakelijk eten!
VOEDINGSWAARDEN:
8 pompoen koeken | per koek | |
Calorieën | 155,2 kcal | |
Vetten | 1,9 gr | |
Koolhydraten | 26,5 gr | |
Eiwitten | 6,9 gr |
Je kunt Thalita volgen via Facebook en Instagram!
No Comments