19 jun GEZONDE PANNENKOEKJES MET AARDBEIEN EN CHOCOLADESAUS
Dit is een van mijn favoriete manieren om pannenkoekjes te maken! En zeg nou zelf, wat is een betere combinatie dan banaan en aardbeien met chocoladesaus. Deze pannenkoekjes kun je gerust elke dag eten als ontbijt of lunch want het is natuurlijk een gezonde versie! Probeer dit snel want daar ga je geen spijt van krijgen 🙂
Ingrediënten pannenkoekjes
- 50 gram volkoren meel (spelt, tarwe etc)
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 ml (plantaardige) melk
- 1 banaan
Ingrediënten chocosaus
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel cacaopoeder
- scheutje water
VOEDINGSWAARDE ZONDER CHOCOSAUSÂ
- 304 kcalÂ
- Koolhydraten: 63 gramÂ
- Eiwitten: 12 gramÂ
- Vetten: 1 gramÂ
VOEDINGSWAARDE CHOCOSAUSÂ
- 83 kcalÂ
- Koolhydraten: 17 gramÂ
- Eiwitten: 1 gramÂ
- Vetten: 1 gramÂ
Wat moet je doen?
Mix de meel, bakpoeder en melk in een beslagkom tot een glad beslag. Snij vervolgens de banaan in plakjes.
Doe een beetje olie in de koekenpan en schep met een lepel een beetje beslag in de pan. Leg nu direct een paar plakjes banaan in de pannenkoekjes die in de koekenpan liggen.
Wanneer de belletjes weg zijn draai je de pannenkoekjes om. Nu bakt de banaan mee en karameliseert deze. Hierdoor wordt de banaan lekker zoet!
Stapel de pannenkoekjes op op een bordje. Mix de honing en cacaopoeder met een scheutje water om het iets vloeibaarder te maken. Giet dit over de pannenkoekjes. Top de stapel af met wat aardbeien. En voila een heerlijk ontbijt of lunch.
Eet smakelijk! Liefs Manouk ♡
Volg je ons al op Instagram en Facebook?
Ken je FitChef al? Wij gebruiken dit boek regelmatig voor lekkere gezonde recepten!
No Comments