14 jun KOFFIE GRANOLA
Er zijn mensen op de wereld die geen koffiedrinken en/of lusten. En ik was er daar een van. Was. Want sinds een maand of 4 kan ik niet meer zonder. Het is een beetje zoals proteïne… zonder deze macro nutriënt geen progressie in de sportschool. En dat is met koffie ook zo. Geen koffie? Geen Gainz. Want koffie zorgt ervoor dat de ochtendkater weggaat en plaats maakt voor energie. Ik heb al flink wat geëxperimenteerd met dit goedje. Mijn omgeving mag natuurlijk niet weten dat ik inmiddels verslaafd ben. Dus ik “verstop” de koffie. In pannenkoeken, in muffins, in havermout, in een eiwit shake…. En nu ook in granola. Nou zal de hoeveelheid cafeïne te verwaarlozen zijn. Maar ach… soms zit het tussen je oren niet waar?
Dus voor de ochtendhumeurtjes onder ons (en de happy-ones trouwens ook) bij deze een superlekker en makkelijk recept voor granola. MĂ©t koffie.
Wat heb je nodig?
- 100 gram havermout (vlokken)
- 30 gram ongekookte quinoa
- 3 zakjes oploskoffie (ik gebruikte Nescafé)
- 1 zakje oplos cappuccino
- 15 gram pompoenpitten
- 40 gram ongezouten cashewnoten
- 20 gram kokosflakes
- 45 gram kokosolie
- 3 eetlepels honing
Eventueel nog toevoegen: gedroogd fruit, mulberries, goijibessen, hennepzaad etc.
Hoe maak je deze koffie-granola?
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Zet alvast een bakplaat klaar en bekleed deze met bakpapier.
- Meng in een grote kom de havermout, quinoa, pompoenpitten, cashewnoten, kokosflakes en het zakje cappuccino poeder. Roer goed door
- Zet een klein pannetje op het vuur en smelt hierin de kokosolie en de honing. Voeg vervolgens de drie zakjes koffie Ă©Ă©n voor Ă©Ă©n toe. Let op! Goed roeren! Het duurt even voordat alle koffie opgelost is.
- Giet dit natte mengsel bij het droge havemoutmengsel en roer alles lekker door.
- Voor de die hards; die kunnen nog een zakje koffie toevoegen
- Verdeel het mengsel over de bakplaat. Spreid het goed uit zodat alles mooi bruin kan worden in de oven.
- Plaats in de oven en bak op maximaal 8-10 minuten. Let op! Je moet het om de 2 Ă 3 minuten omscheppen om te voorkomen dat het aanbrandt.
- Zodra de granola goudbruin is, is het klaar. Zet de oven uit en laat het rustig (en helemaal!) afkoelen.
Zodra het afgekoeld is kan je de granola in een weckpot doen en daarin gerust 1-2 weken bewaren!
Instagram: @thalitamartens
Volg je ons al op Instagram en Facebook?
Ken je dit nieuwe receptenboek al? Klik voor meer info!
Pingback:KOFFIE HAVERMOUT - Gymjunkies l Fitness, Food & Love.Gymjunkies l Fitness, Food & Love.
Posted at 09:53h, 09 augustus[…] kan het toch niet laten om manieren te zoeken waarop ik wat extra binnenkrijg. Ik had natuurlijk al de koffie-granola voor jullie gemaakt. Dus waarom niet ook havermout? Een van mijn favoriete ontbijtjes. Voedzaam […]