recept elise

DÉ GROENTE VOOR DE MAAND APRIL + EEN LEKKER RECEPT

Het is weer tijd voor de groente en het recept van de maand, geschreven door onze ambassadeur Elise die al meer dan 42 kilo af is gevallen! Laat je inspireren.

Iedere maand deel ik met jullie een recept, waarin ik gebruik maak van een component dat je juist in die maand goed kan eten. In de maand april staan verschillende groenten in de spotlight, zo ook spinazie.

Zelf gebruik ik meestal diepvriesspinazie omdat ik de structuur van bladspinazie niet altijd even prettig vindt, maar er zijn ook recepten waar ik juist bladspinazie gebruik.

Spinazie is een bron van drie belangrijke vitamines: vitamine A, vitamine B11 en vitamine K, Vitamine A speelt meerdere belangrijke rollen in je lichaam. Zo is het goed voor de ogen, de huid, de weerstand en het ijzergehalte.

Laten we Pop-Eye niet vergeten, hij is het ware voorbeeld dat spinazie een echte spierbundel van je maakt, haha!

 

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 400 gram spinazie, verse bladspinazie of gehakte bevroren spinazie.
  • 1 ui, in stukjes.
  • 150 gram kipfilet in blokjes of vega(n) kipstukjes.
  • 3 el zuivelspread light (of vegan zuivelspread)
  • 110 gram ongekookte volkoren pasta naar keuze.
  • Knoflook & kipkruiden.
  • (zout en peper)
  • Een beetje (vegan) geraspte kaas ter garnering.

 

Zo maak je het klaar:

  1. Zet een pannetje water op en kook de pasta beetgaar.
  2. Bak ondertussen de (vegan) kip gaar en voeg daarna ook de gesneden ui toe. Schep even om tot de ui glazig wordt. Breng op smaak met alle smaakmakers.
  3. Voeg de spinazie toe. Normaal gebruik ik altijd een hoge pan voor diepvriesspinazie, maar het wordt dan veel vochtiger. Voeg het daarom toe aan de koekenpan, zodat het vocht verdampt. Voeg zodra de spinazie ontdooit/geslonken is de (vegan) zuivelspread toe en schep nog even om.
  4. Giet de pasta af zodra deze klaar is en schep deze ook door de spinazie en de (vega(n)) kip. Top het gerecht nog even af met wat (vegan) geraspte kaas en je bent klaar om aan tafel te gaan.
  5. Ook dit gerecht is super simpel en snel klaar te maken en kun je gemakkelijk voorbereiden voor de dagen dat je net wat minder tijd hebt, of jouw eten dient mee te nemen naar bijvoorbeeld jouw werk. Dit gerecht is zowel vegetarisch als veganistisch te maken!

 

Wil je nog meer gerecht-inspiratie zien?

Je kan mij voor deze recepten en nog veel meer volgen op Instagram.

Wekelijks deel ik wel een nieuw recept. Zo staan er al een aantal heerlijke toppers op, die hier soms wekelijks op tafel staan.

Tot volgende week!

Liefs, Elise

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.