Muffins met chocolade en banaan, WIE heeft deze heerlijke combinatie bedacht? Ja hoor, onze food blogster Linda. Wat een onwijs lekker recept, wat je zeker niet af kunt slaan. En ja, ze passen in jouw gezonde levensstijl.
Linda geeft liever de voorkeur aan zoveel mogelijk gezonde voeding, zonder al teveel suikers, zodat ze kan genieten van een lekkere chocoladereep of taartje wanneer ze daar zin in heeft. Het gebruik van suikervrije chocolade in gezonde bakrecepten is dus een uitkomst! Want chocolade in een recept verwerken is stiekem toch wel erg lekker.
Deze chocolade banaan muffins waren dus zeker geen straf om te eten. Het is een heerlijk tussendoortje, dat je makkelijk mee kunt nemen of in de vriezer kunt bewaren voor een later moment. En ben je de allergrootste chocoladeliefhebber die er maar bestaat, dan vind je dezechocolade hazelnoot muffinshelemaal geweldig.
wat heb ik nodig? (voor 10 muffins)
150 gram bloem
50 gram eiwitpoeder
2 rijpe bananen
2 eieren
2 el zonnebloemolie
50 gram Sukrin Gold suikervervanger
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
Snufje zout
40 gram chocolade puur
hoe te bereiden?
Verwarm de oven voor op 180 graden en spray een (siliconen) muffinvorm in met een beetje bakspray, een beetje olie of gebruik papieren vormpjes.
Mix de bananen samen met de eieren en de olie in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan het bakje van de staafmixer of prak de bananen met een vork.
Voeg de sukrin gold, bloem, eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel en snufje zout toe. Mix met de keukenmachine of roer met een spatel goed door het beslag.
Smelt ondertussen de chocolade. Dit kan au bain marie of in de magnetron (let op: ik stel de magnetron telkens in op 30 seconden en roer tussentijds goed door).
Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes.
Verdeel bovenop het beslag een theelepel gesmolten chocolade. Roer dit met satéprikker of lepel/vork door het beslag, zodat je een marmer effect krijgt.
Schuif de muffins voor ongeveer 22 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
Laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de muffins voorzichtig uit het bakblik haalt en verder laat afkoelen.
Bewaar de muffins in een afgesloten trommel in de koelkast (maximaal 4-5 dagen) of vries een aantal muffins (goed verpakt) in.
Geen reactie's