11 jul FRISSE SINAASAPPEL-WORTELTAART
Binnenkort een verjaardag of heb je net als ik trek in iets lekkers met dit wisselvallige weer? Duik dan snel de keuken in voor deze frisse sinaasappel-worteltaart!
INGREDIËNTEN:
- 150 gram amandelmeel
- 2 middelgrote wortels
- 3 eieren (rauw)
- 100 ml amandelmelk (ongezoet)
- 1 banaan
- 20 gram roomboter
- 15 gram honing
- 2 tlp kaneel
- sinaasappel (schil)
- citroensap
- 1 dessertlepel bakpoeder
FROSTING:
- 30 gram magere kwark
- sinaasappelrasp
- Mister Flavor crunchy chocolate ( 10% korting met de code: GYMJUNKIES)
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht.
Rasp de 2 wortels fijn met een rasp in een kom, bij elkaar heb je dan ongeveer 150 gram aan rasp. Voeg het meel, de eieren en amandelmelk hieraan toe. Mix dit goed door elkaar en voeg hierna de banaan toe. Je kunt de banaan prakken met een vork.
Smelt de boter aubain-marie in een bakje en voeg deze daarna bij de kom. Naar eigen smaak kun je kaneel toevoegen, ik heb gekozen voor 2 theelepels. Om de taart wat zoeter te maken voeg je de honing toe en voor de frisse smaak doen we er citroensap bij. Ik heb er gewoon een scheutje in gedaan, proef tussendoor even wat je lekker vindt. Tot slot wat sinaasappelrasp erdoor (1/4e kant van de schil is genoeg) en voeg het bakpoeder eraan toe.
Vet het bakblik in met boter, cooking spray of bakpapier. Doe het mengsel erin en hij kan voor 40/45 min de oven in.
Als hij klaar is (check even met een satéprikker) laat hem dan eerst afkoelen. Hierna kun je de frosting van magere kwark, sinaasappelrasp en crunchy choco erop doen. Smullen maar!
Voedingswaarden | |
Calorieën 110 | |
Eiwitten 5 gr | |
Koolhydraten 5 gr | |
Vetten 8 gr |
No Comments