21 feb TROPISCHE KOKOS KWARKTAART
Het regenachtige weer van vorige week bracht me op het idee om deze tropische kwarktaart te maken, met kokos en ananas of mango. Een heerlijk fris & fruitig healthy tussendoortje en goed in te vriezen!
INGREDIËNTEN
Bodem
- 100 gr volkoren Knappertjes van Verkade of volkoren beschuit
- 30 gr kokosolie
- 10 gr geraspte kokos
Kwark laag
- 500 gr magere kwark of Griekse yoghurt 0% vet
- 200 gr verse ananas- of mango stukjes
- 50 gr proteïne poeder (kies een passende, maar niet al te sterke fruitsmaak. Of ga voor white chocolate, die smaak is ook niet overheersend)
- 10 gr geraspte kokos
- 7 gelatine blaadjes
- Scheutje water
- Stevia naar smaak
BEREIDING
Laat de kokosolie rustig in een pannetje op laag vuur smelten. Knappertjes fijnmalen in een foodprocessor. De geraspte kokos en gesmolten kokosolie hier doorheen mengen. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een springvorm of bakvorm die je bedekt hebt met bakpapier. Ik gebruikte een rechthoekige bakvorm van 26 x 20cm en liet het bakpapier boven de rand uitsteken, zodat ik de taart er later zo uit kon halen. Zet de bodem voor een half uurtje in de koelkast.
Laat de gelatine weken in koud water. Houd een paar eetlepels kwark apart. Meng de proteïne poeder, een scheutje water en de geraspte kokos rustig door de rest van de kwark zonder dat er klontjes ontstaan. Eventueel in een blender kan natuurlijk ook. Voeg naar smaak Stevia toe. Warm in een pannetje op laag vuur de overgebleven eetlepels kwark op. Zodra het warm is, laat je de uitgeknepen gelatine in de warme kwark oplossen. Als het is opgelost dan meng je dit weer goed door je kwark-kokos mengsel. Het geheel over de bodem gieten en een paar uur op laten stijven in de koelkast. Als laatste snijd je de ananas/mango stukjes fijn en strooi je deze met eventueel nog een beetje geraspte kokos over de taart heen.
VOEDINGSWAARDE PER 1/8 STUK TAART
- Calorieën 180
- Koolhydraten 15 gr
- Eiwitten 15 gr
- Vetten 7 gr
Liefs Stance
Tag us! Instagram @svl89 & @gymjunkies_nl
Meer dan 100 snelle en makkelijke recepten om jouw droomlichaam te bereiken! Klik voor meer informatie.
Pingback:DE INSTAGRAM TAG – Cynthia Houben
Geplaatst op 17:55h, 11 april[…] Credits gaan wel naar een foodblogger van ons, Stance dankjewel voor dit hemelse recept ;). Het recept vind je op […]