27 dec STRAWBERRY PROTEIN CHEESECAKE
WAT HEB JE NODIG?
VOOR DE BODEM
- 30 GR Roomboter (kan ook met water ipv boter)
- 125 GR Havermout
- 100 GR Dadels
- 50 GR Bastogne of kruidnoten
- 1 ML Stevia vloeibaar 0 KCAL (optioneel om zoeter te maken)
- Blender
- 24cm taart vorm
VOOR DE VULLING
- 50 GR Aardbeien Protein poeder (mutant whey)
- 50 GR Vanille Protein poeder (smart protein)
- 1000 GR (Linessa) magere Franse kwark
- 3 ML Stevia vloeibaar 0 KCAL (optioneel om zoeter te maken)
- 12 ST Gelatine blaadjes
- keuken mixer
VOOR DE TOPPING
- 250 GR aardbeien vers (diepvries kan ook)
- 6 ST Gelatine blaadjes
- 1 ML Stevia vloeibaar 0 kcal (optioneel om zoeter te maken)
- Garde
SERVEER TIP
- Verse aardbeien on top
- Verkruimelde Bastogne koek on top
WAT TE DOEN
VOORBEREIDING
- bekleed je spring vorm met bak papier
BODEM
- Smelt de roomboter
- Voeg alle ingrediënten en de gesmolten boter samen in de mixer en blend tot een gladde massa. (Voeg eventueel water toe, indien de massa te droog blijft)
- Verdeel de massa over de taart bodem en laat dit opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
VULLING
- Week de gelatine in koud water.
- Meng de kwark en proteïne poeder goed door elkaar tot een egale massa.
- Breng 100 ml water (en Stevia) aan de kook.
- Voeg de gelatine toe aan het kokende water en haal van het vuur.
- Zorg dat de gelatine goed opgelost is en meng dit samen met de kwark massa.
- Stort de aardbeien kwark massa op de bodem en verdeel gelijkmatig.
- Laat de bodem en kwark massa 20 minuten opstijven in de koelkast.
GELATINE TOPPING
- Terwijl de bodem en kwark massa aan het opstijven zijn..
- Zet de aardbeien net onderwater in een pan
- Breng de pan met aardbeien en water aan de kook
- Week de blaadjes gelatine in koud water
- Reduceer (in koken van) het vocht en de aardbeien tot 1/2e
- Pureer de aardbeien tot een gladde massa
- Breng de gepureerde aardbeien opnieuw aan de kook
- Voeg de gelatine blaadje toe aan de aardbeien massa en haal van het vuur
- Roer goed en zorg dat de gelatine goed opgelost is, laat dit 10 minuten terug koelen op kamer temperatuur
- Stort de gelatine massa (in direct) via een lepel of spatel op de kwark massa en verdeel goed
Minimaal 3 uur oplaten stijven in de koelkast voor je de taart aansnijd en serveert.
Meer cheesecake recepten kan je hier vinden.
Volg je ons al op Instagram en Facebook?
Wil je meer leren over voeding + 105 eiwitrijke recepten? Dan is het boek FitChef wel iets voor jou!
No Comments