28 okt HET EETDAGBOEKJE VAN LONNEKE
Vandaag kun je mee lezen wat Lonneke zoal op een dag eet. Ze heeft een tijdje eetschema’s gevolgd om haar doelen te bereiken, maar inmiddels weet ze goed wat haar lichaam nodig heeft en volgt ze geen vaste schema’s meer.
Gymjunkies vroeg me om een eetdagboekje van twee dagen bij te houden. Super leuk! Mijn Instagram pagina ben ik ooit begonnen om anderen, maar eigenlijk vooral mezelf, te motiveren om te gaan sporten en gezond te eten. Dat deed ik toen onder begeleiding van een coach door middel van voedings- en trainingsschema’s. Daardoor heb ik uiteindelijk mijn doel behaald: een gezond en fit lichaam!
Sinds driekwart jaar volg ik geen vaste schema’s meer. Ik weet inmiddels wat ik wel en niet moet doen om te bereiken wat ik wil. Soms gaat dat goed, soms gaat dat minder goed….maar “balance is the key”! 😉
Daarom is mijn voeding ook elke dag anders. Ik weeg het niet meer af, maar zorg wel dat ik elke dag gezond eet. Ik weet wat mijn lichaam ongeveer nodig heeft.
Dag 1: Maandag
Op maandag ben ik altijd vrij. Dat betekent… starten met een heerlijk bakje havermout! Eigenlijk eet ik dat elke dag, maar op het werk meestal uit een tupperware bakje. En daarnaast is maandag ook vaak mijn cheatday, aangezien ik regelmatig met vriendinnen afspreek op die dag.
Ontbijt:
Havermout, 1 scoop whey, water, blauwe bessen, kokosrasp, half reepje Barebells
Tussendoor 1:
Appel & een handje walnoten
Lunch:
Aangezien ik vrij ben, ben ik lekker gaan lunchen met een vriendinnetje.
Pokebowl it is!
Avondeten:
Groentesoep met lekker veel groente en gehaktballetjes, half stokbrood met kruidenboter
Avondsnack:
250 gram kwark, rood fruit en muesli
Avondsnack 2:
Halve zak chips (want… Netflix & chill)
Dag 2: Dinsdag
Op een werkdag zorg ik altijd dat ik al mijn eten meeneem voor de hele dag. Dat ziet er meestal als volgt uit:
Ontbijt:
Havermout, 1 scoop whey, water, diepvriesfruit
Tussendoor 1:
2 volkoren crackers met 1 plakje 30+ kaas
Lunch:
2 sneetjes volkoren brood met kipfilet
Tussendoor 2:
Barebells reepje (+ wat koekjes, want een collega had getrakteerd)
Avondeten:
Pasta pesto: Kip, veldsla, tomaatjes, penne, pesto, champignons en feta
Avondsnack:
250 gram kwark, 1 appel, kaneel & muesli
Instagram: @lonnekevdv
No Comments