5 random questions nikki van de sanden girlwithabackpack instagram reis blog

5 RANDOM QUESTIONS: @NIKKIVANDESANDEN

Nikki heeft een hersentumor overleefd. Dit heeft haar laten inzien dat je het maximale uit het leven moet halen en nu leeft ze grenzeloos, jaagt haar dromen na en reist de wereld over. Ze heeft een groot Instagram account waarmee ze veel mensen inspireert en ook haar eigen blog waar je haar avonturen over de hele wereld kan volgen. Ze beantwoordde voor ons 5 random questions.

 

Wat is het leukste dat jou het afgelopen jaar is overkomen?

“De mogelijkheid om de wereld over te kunnen reizen! Door mijn Instagram en onderneming is mijn leven compleet veranderd. Van voltijd studeren naar de wereld over reizen en werken met merken en hotels. Het is bizar snel gegaan als ik er zo over na denk! Maar dit is mij natuurlijk niet ‘overkomen’, ik heb er enorm hard voor gewerkt. Ik ben zelf van mening dat je bijna alles kan bereiken wat je wilt, zolang je er maar ontzettend hard voor werkt en er zelf in gelooft. Geloven in jezelf en in het behalen van je doelen is zo belangrijk, je hebt maar één leven. Maak ervan wat jij zelf wilt. You have the world at your feet!”

5 random questions nikki van de sanden girlwithabackpack instagram reis blog

Wat is jouw favoriete cheat meal?

“Sushi! Haha daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik houd meer van hartig dan zoet, en sushi lijkt wel een verslaving. Ik zou dat elke dag wel kunnen eten, heerlijk! Nu probeer ik het wat te minderen.. Maar je hebt grote kans mij wekelijks tegen te komen bij één van de sushi restaurantjes in Tilburg (wanneer ik niet op reis ben dan, haha!). En welke sushi mijn favoriet is? Alles met tonijn! Verse wel, geen tonijn salade. Sashimi is ook zeer welkom!!”

5 random questions nikki van de sanden girlwithabackpack instagram reis blog

Wat doe je het liefste als je vrije tijd hebt?

“Nou ik denk dat dat wel duidelijk is op mijn Instagram, reizen! Ik studeer psychologie aan de universiteit en plan mijn vakken en lessen zo dat ik regelmatig op reis kan. Ik kijk daar echt enorm naar uit, vind het heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten.

Ook ben ik heel graag bij mijn ouders en broertje, dus wanneer ik in Nederland ben en vrije tijd heb zit ik daar. Mijn ouders wonen landelijk, en ik vind die rust ook heerlijk. Nu wil ik ook nog mijn vriendinnen benoemen, festivals, social media, en sporten natuurlijk.. ik sport het liefst dagelijks, krachttraining. Haha, je leert mij zo wel meteen kennen. Ik heb te veel interesses en dat kan soms best lastig zijn!”

5 random questions nikki van de sanden girlwithabackpack instagram reis blog

Waar ben je erg trots op?

“Ik ben heel trots op wat ik bereikt heb en hoe ik in het leven sta. Zoals je misschien al hebt gezien op mijn Instagram account heb ik een hersentumor overleefd. Deze is op 16 jarige leeftijd bij mij ontdekt na al meer dan twee jaar klachten te hebben. Het is ontdekt omdat ik al uitval verschijnselen had, ik was vreselijk ziek. Ook moest ik hele dagen overgeven, had ik ondraaglijke hoofdpijn en nog een hele hoop andere vage klachten. Toen ze de tumor zagen op een CT scan moest ik met spoed geopereerd worden, en de hersenoperatie heeft 9 uur geduurd. Mijn schedel is doorgezaagd en gelift en de tumor is verwijderd.

Hierna moest ik veel weer opnieuw leren. Lopen, spreken.. Het ging allemaal niet meer vanzelf. Er werd mij verteld dat ik beter thuis kon blijven de rest van mijn leven, een mbo opleiding of werk zou te zwaar zijn. Ik gaf hier eerst aan toe, ik heb zeven jaar thuis gezeten (en had ook jaren nodig voor mijn herstel), echter iets in mij zei dat er meer mogelijk was.. En toen ben ik mijzelf gaan pushen. Met veel sporten, studies, sociale bezigheden… en dit heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. Super gelukkig ondanks mijn beperkingen (hersenletsel). Ik studeer nu psychologie aan de Universiteit en heb een eigen bedrijf.”

5 random questions nikki van de sanden girlwithabackpack instagram reis blog

Wat is jouw grootste droom?

“Mijn grootste droom is het leven kunnen leiden dat ik voor me zie, in goede gezondheid en met mijn familie. Ook heb ik nog een doel dat ik ontzettend graag wil verwezenlijken. Ik zou graag iets willen doen voor jong volwassenen met hersenletsel. Zelf heb ik ervaren dat ik na de intensieve revalidatie echt in een gat viel, ik had het idee dat ik nergens hulp of begeleiding (naast dat van ouders en vrienden natuurlijk) kreeg en mijn leven was ontzettend uitzichtloos.

Ik zou dit willen veranderen, doormiddel van een centrum op te zetten voor jong volwassenen met hersenletsel. Heel laagdrempelig, en volledig gericht op wat er wel kan in plaats van niet. Begeleiding in het vinden van een passende baan of studie, lezingen over studeren en werken met hersenletsel, tips over hoe het aan te pakken, sporten onder begeleiding, lotgenoten ontmoeten, cognitieve uitdagingen. De recente ontwikkelingen van de wetenschap over neuroplasticiteit er in verwerken (dat wil zeggen het vermogen van je brein om nieuwe verbindingen te vormen). Echt een veilige, stimulerende en sociale plek. Dat is mijn droom!”

 

Wil je meer van Nikki zien? Je kunt haar volgen op Instagram en haar eigen website!

 

body en fit gratis repen bij product

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.