friday tag food vragen debra

25 FOOD VRAGEN AAN @DEBSHEALTHYLIFE

Wat is je favoriete ontbijt?

‘Op werk drink ik het liefst een smoothie van whey eiwitpoeder, 1 banaan, wat rood fruit en 50 gr havermout in de blender. Als ik thuis ben doe ik dezelfde ingrediënten in een pan en warm dit op. In het weekend maak ik hier pannenkoekjes van.’

Hoe drink je je koffie?

‘Zwart! Zonder koffie kan ik niet leven. Dus elke ochtend minimaal 3 bakjes. Als ik ergens ben neem ik wel vaak een cappuccino.’

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

‘Carpaccio of rosbief. Heerlijk met wat rucola en pijnboompitjes.’

Soep of salade?

‘Salade, sowieso! Soep vind ik af en toe wel lekker in de winter en dan met een wit stokbroodje met smeersels. Lekker samen op de bank een filmpje kijken en dan een bakje soep erbij. Maar salade wint. Ik eet minimaal 3 keer per week salade.’

Wat is je favoriete kookboek?

‘Heel saai, maar dat is toch Google haha. Weinig kookboeken in huis en ik ben zelf vaak creatief met dingen bij elkaar gooien ;)’

friday tag food vragen debra

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

‘Nooit meer hartig. Dit is wel een lastige vraag want kaas, pizza en friet zijn toch wel echt heerlijk. Maar ik ben een echte zoetekauw. Geef mij maar ijsjes, chocolade, koekjes & alles van de bakker. Love it.’

Welke keuken (land) is je favoriet?

‘Italiaans. Pizza gaat er altijd wel in. Zoals je kunt zien hou ik echt van vet eten haha.’

Wat is je favo food film?

‘Grease. Ik heb deze film ongeveer 40 keer gezien. In mijn jeugd was ik smoorverliefd op John Travolta en kende ik alle liedjes uit mijn hoofd. Ik heb zelfs op de camping een mini playbackshow gewonnen door een liedje van Sandy te doen.’

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

‘Ben&Jerry strayberry cheesecake of one sweet world. Vroeger at ik elke dag ijs…’

Wie is je grootste inspiratiebron?

‘Lady Gaga. Love her. Al haar oude nummers kon ik mee- zingen en dansen toen ik op de middelbare school zat.’

friday tag food vragen debra

Thuis koken of uit eten gaan?

‘Thuis koken. Ik ga redelijk vaak uiteten want dat is altijd gezellig en vooral ook makkelijk, maar thuis koken is gezonder en soms ook leuk om lekker uitgebreid te doen. En ik ben de kok in huis dus ik moet wel haha.’

High end of Low profile?

‘Low profile. Ik was altijd iemand die niet echt opviel. Ik was niet de grijze muis, maar hoorde ook niet bij de populaire girls. Altijd zat ik ertussenin en wist ik ook niet waar ik goed in was. Lang heb ik faalangst gehad, maar gelukkig ben ik daar bijna 100% vanaf.’

Wat is je lievelings restaurant?

‘Beers&Barrels in Breda. Een redelijke nieuw restaurant met heerlijke burgers, spareribs, steaks en kip. En de sfeer is geweldig.’

Boodschappen doe ik bij…

‘Albert Heijn. Toen ik een auto had ging ik elke weer naar de Aldi, maar nu met de fiets is de Albert Heijn een stuk dichterbij. Er zit er ook één naast mijn werk, dus dat is extra makkelijk.’

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

‘Obesitaart van mijn collega. Dat is cheesecake met salted caremel, witte chocola, een bodem van oreo’s en witte oreo’s on top. Een echte caloriebom, maar heerlijk!’

friday tag food vragen debra

Wat is je favo cocktail?

‘Mojito! Dit drink ik altijd op vakantie en als ik het in Nederland drink dan heb ik eventjes dat vakantiegevoel.’

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

‘Ik vind ze allebei niet heel bijzonder, maar als ik moest kiezen van George. Hij houdt tenminste van goede koffie 😉 Hebben we iets gemeen.’

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

‘Eiwitten in alle soorten. Have to feed the gains ;)’

Mijn favo snack is…

‘Een gezonde snack is een eiwitreep en appel met pindakaas. Een ongezonde snack een oreo.’

Wat zit er op jouw pizza?

‘Veel mensen vinden ananas vies op een pizza, maar dat vind ik dus hemels. Daarnaast kip, mozzarella, pesto en veel kaas! Als ik gezond doe dan neem ik een bloemkoolpizza met extra groente en weinig kaas.’

friday tag food vragen debra

Wat lust je echt niet?

‘Ik lust heel veel, alleen oesters gaan er niet in.’

Mijn favoriete foodblog is …

‘Uit Pauline’s keuken. Lekker en niet altijd gezond. Daar hou ik van ;)’

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

‘Kikkerbilletjes. Ik was een jaar of 12 en we gingen bij mijn beste vriendin eten. Haar ouders zeiden dat het kip was en vertelde ons daarna pas dat we kikkerbilletjes op hadden. Het was echt lekker!’

Wat staat er op je food bucket list?

‘Markthal in Rotterdam & Cookie Dough bar.’

Ik kan niet leven zonder…

‘Ijs.’

Je kunt Debra volgen via Instagram, Facebook en haar eigen blog!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.