workout vragen

10 WORKOUT VRAGEN AAN MONICA

Sporten is goed voor iedereen en wij vinden het belangrijk dat we elkaar motiveren om dit te blijven doen! We hebben vandaag een inspirerend interview met Monica voor je. 

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

”Sinds mijn 17e ga ik al naar de sportschool.  Mijn doel was altijd afvallen. Ik vond mezelf dik en was ontzettend onzeker. Sinds 2017 ben ik in aanraking gekomen met krachttraining. Mijn lichaam begon te veranderen en ik kwam er toen achter dat ik niet wilde afvallen maar juist spiermassa wilde aanmaken en ben sindsdien niet meer weg te slaan bij de dumbbels en krachtapparatuur. Nu heb ik eindelijk de shape die ik altijd al had willen hebben, en ben daardoor zelfverzekerder dan ooit.”

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

”Op dit moment vind ik benen en billen het leukste om te trainen. Tot vorig jaar zag ik er elke keer tegenop. Dit kwam omdat ik nooit progressie zag. Sinds ik coaching volg en ik drie keer in de week benen en billen train is het mij gelukt om in drie maanden tijd zeven centimeter bil erbij te “krijgen”.  ” 

workout vragen

Welke oefening deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

”De hip thrust. Deze oefening sla ik geen enkele keer over als ik lowerbody train. Mede door deze oefening heb ik grotere, ronde en sterkere billen gekregen. En ik heb er qua gewicht het meeste progressie mee gemaakt. Vorig jaar had ik nog moeite met 50 kilo. Nu zit ik op 120 kilo hip thrust. Mijn volgende doel is sterker worden met de squat.”

Welke muziek luister je tijdens je workout?

”Ik luister altijd hardstyle of jumpstyle tijdens mijn workout. Daar ga ik heel goed op. Ik zorg er altijd voor dat mijn koptelefoon opgeladen is want zonder muziek vind ik het niet fijn om te trainen.”

Train je liever samen of alleen?

”Ik vind het heerlijk om alleen te sporten. Koptelefoon op en lekker in mijn eigen bubbel mijn schema afwerken (zonder afgeleid te worden en in de verleiding te komen om te kletsen).  Maar ik vind het ook fijn om af en toe samen te sporten met iemand die op gelijk niveau zit of zelfs iets hoger. Die persoon zorgt ervoor dat ik over mijn eigen grenzen heen ga. ”

workout vragen

Hoeveel dagen train je in de week?

”Ik train vijf of zes dagen in de week. Het liefste ga ik elke dag maar het lichaam heeft ook rustdagen nodig om te kunnen groeien.”

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

”Eerlijk? Het kost me echt zelden moeite om naar de sportschool te gaan en me te houden aan mijn voedingsschema’s. Ik heb er namelijk een levensstijl van gemaakt die voor mij werkt. Als ik in de spiegel kijk en zie dat al mijn harde werken beloond wordt dan krijg ik niet honderd procent maar tweehonderd procent motivatie om door te gaan met waar ik mee bezig ben. Zelfs na een vakantie (waar ik alle schema’s even los laat) kost het me geen moeite om daarna weer de draad volledig op te pakken. ”

Train je vooral voor de buitenkant, je gezondheid of allebei?

”Beiden. Sporten is goed voor de gezondheid. Misschien ben ik daardoor nooit ziek (*klopt af)? Maar ik train ook zeker weten voor de buitenkant. Sinds ik sport voel ik me beter dan ooit. Ik zit lekker in mijn vel en ben eindelijk blij met mezelf als ik in de spiegel kijk. Dat was voor twee jaar terug een heel ander verhaal.” 

Wat neem je voor supplementen of voeding voor, tijdens en na je training?

”Ik train het liefste in de ochtend. Ik ontbijt met het onderstaande, waar ik me elke keer weer op verheug.  Je zou me er zelfs ‘s nachts voor wakker kunnen maken.”

80 gram havermout
30 gram vanille whey
1 banaan
25 gram ongezouten noten
150 ml water

”Tijdens de training drink ik water, soms met een beetje slimpie erin. Omdat ik toch redelijk op een intensief niveau train hebben mijn spieren genoeg eiwitten nodig om te kunnen herstellen. Daarom zorg ik ervoor dat ik na mijn training eiwitrijke voeding eet, bijvoorbeeld volkoren brood met kipfilet, kalkoenfilet, eieren, pindakaas of avocado zijn mijn favoriet.” 

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

”Het meeste wat ik draag heb ik van Ali Express. Super goedkoop en het zit perfect. Heb mijn favo winkeltjes daar waar ik zeker één of twee keer per maand iets nieuws bestel. En sinds kort heb ik een samenwerking met ICIW. Daar heb ik het rode setje van.”

Je kunt Monica volgen via Instagram

 

1 Reactie
  • Priscilla
    Geplaatst op 13:59h, 19 december Beantwoorden

    Hoi, welke winkeltjes van Alie Xpress gebruik je voor sportkleding?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.