05 jun ‘Zoete zonde’ van pindakaas & chocolate chips
Pindakaas en chocolade zijn een “match made in heaven” en dat kunnen jullie waarschijnlijk wel bevestigen. Het was al enige tijd geleden dat ik nog koekjes bakte, maar vandaag zat ik terug met de bak-kriebels.
Het zou iets met pindakaas worden, maar de zoetekauw in mij wilde het niet bepaald gezond houden. Zo kwam ik op het idee om een zoete zonde van pindakaas en chocolade chips te bakken. Mijn keuken en woonkamer roken heerlijk en het water liep me in de mond van zodra de koekjes klaar waren. Twee verdwenen in mijn buikje, want ook warm vind ik de pindakaas-koekjes heerlijk.
Recept Zoete Zonde van pindakaas en chocolade chips – 21 stuks
Ingrediënten:
- 200 gram Pindakaas (100% naturel)
- 1 ei
- 200 gram kristalsuiker ( of een suiker vervanger)
- 1 of meer handje(s) chocolate chips
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet in indien nodig.
- In een mengkom doe je de pindakaas samen met de kristalsuiker.
- Mix gedurende één minuut met een handmixer.
- Voeg vervolgens het ei toe en mix alles tot een stevig deegje.
- Als laatste meng je de chocolade chips door het mengsel van pindakaas en suiker.
- Maak balletjes van het koekjesdeeg en schik op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes.
- Duw ze plat met een vork en druk er een ruitjesprint in.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 12 minuten gaar.
- Laat de zoete zonde van pindakaas en chocolade chips even afkoelen zodat ze kunnen harden.
- Serveer met een kopje koffie of thee tijdens het vieruurtje.
- Genieten maar.
Voedingswaarden:
Zoete zonde | per koekje (21 stuks) | de hele plaat |
Calorieën | 109,6 kcal | 2.301 kcal |
Koolhydraten | 12 gr | 251 gr |
Vetten | 6 gr | 127 gr |
Eiwitten | 2,4 gr | 50 gr |
Liefs,
Debby ♥︎ Debbythechocoholic.com
[print-me]
Lekker recept? Je kunt Debby volgen op Instagram en Facebook!
Jennifer
Posted at 11:20h, 05 juniHi Debby!
Zou het kristalsuiker ook kunnen worden vervangen door stevia-zoetstof?
Thanks!
Debbythechocoholic
Posted at 16:33h, 06 juniHoi Jennifer,
Je kan de suiker zeker vervangen door Stevia. Ik zou misschien beginnen met iets minder Steviasuiker, waardoor je nog extra Stevia kan toevoegen naar smaak. Van het koekjesdeeg proeven vind ik stiekem heel leuk ?.
Liefs,
Debby