sneaker, sneakers, sporten, krachttraining, sportkleding

Wat biedt de nieuwste Nike Metcon?

Het antwoord op de vraag in de titel van deze blog is heel simpel: schoenen waarmee je je volledig kunt richten op jouw workouts. De vierde editie van het succesverhaal met de naam Nike Metcon kent wederom een aantal functionele vernieuwingen. Zoals gebruikelijk zorgt het Amerikaanse merk ook voor een aantrekkelijke verpakking voor de schoen.

Voor alle duidelijkheid: de sportschoen is ontworpen voor de disciplines crosstraining en gewichtheffen. Het laag uitgesneden model springt direct in het oog met een opvallende rubberen zool en het merkteken van Nike op de zijpanelen van de schoen. Vanaf de bovenkant levert een blik in de schoen de boodschap van het model op: Nike training.

sneaker, sneakers, sporten, krachttraining, sportkleding

In navolging van de eerste drie modellen in deze serie brengt Nike een aantal extra kwaliteiten. Zoals? Flywire kabels zijn geïntegreerd in het bovenwerk, dit maakt de schoen nog lichter en die functionaliteit biedt nog meer ondersteuning. In de vorm van een stabielere constructie. Ook voor het hielgedeelte van de schoen heeft Nike verre van stilgezeten. Het hielstuk is nu nagenoeg zonder weerstand en dit geeft een vrijer gevoel tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Een speciaal ontworpen hielclip biedt nog meer ondersteuning in de zijwaartse oefeningen. Kortom, meer stabiliteit.

Voor de intensieve trainingen is de kwaliteit van de zool cruciaal. Deze moet licht, flexibel, duurzaam en ondersteunend zijn. Dit onderdeel van de schoen moet de voeten letterlijk kunnen aanvoelen. Bij de Nike Metcon 4 zit dat wel goed. De platte en stabiel zool garandeert het beste contact met de ondergrond. De zool loopt aan de binnenkant van de schoen iets mee in het bovenwerk. Dat levert nóg meer stabiliteit op.

sneaker, sneakers, sporten, krachttraining, sportkleding

Om ervoor te zorgen dat deze versie langer meegaat dan voorgaande uitgaven, komt Nike een vernieuwende print. Deze heeft een textuur en loopt over de hele lengte van de Metcon. Oftewel, van de neus tot aan de hiel. Demping staat als vanouds zeer hoog in het vaandel bij Nike, een bewijs dat dubbel en dwars wordt geleverd bij deze schoen. De nieuwe, uitneembare middenzool kent meer stabiliteit bij de hak en wordt zachter richting het voorste deel van de voet.

Zorgeloos lifts doen of het hoofd leeg maken bij de intensieve sprints. De nieuwste Nike Metcon levert hiervoor nieuwe dimensies.

Overige details van het model? De luchtcirculatie is verbeterd met mesh op de hak en de enkel. De grip aan de voorkant van de schoen is verhoogd met behulp van stroever rubber op dat gedeelte. Op de middenvoet is een nieuw rubber deel aangebracht. Met meer textuur voor grip tijdens de hardcore oefeningen. De offset is 4 millimeter.

Uitgaan van een stabiele basis en dan doorontwikkelen. De manier om beter te worden in jouw oefeningen en de wijze waarop Nike haar schoenen ontwerpt. De succesformule van de Nike Metcon duurt nog even voort met dit nieuwste model. Nike komt met vier verschillende kleurenvarianten. Twee lichte uitgaven en twee donkere kleurenschema’s.

Trainen dus maar. En genieten van de Nike Metcon.     

* Dit artikel is voortgekomen uit een samenwerking, lees onze disclaimer voor meer informatie.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.